GİRESUN (AA) - Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, Doğu Karadeniz'de bir kaç gündür süren fırtınanın etkisini bu akşam kaybedeceğini belirterek, "Tekneler yarından itibaren yeniden denize açılmaya başlayacak ve boş olan tezgahlar balıkla dolacak." dedi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fırtına ve olumsuz hava şartları nedeniyle balıkçıların denize açılamadığını söyledi.

Avcılığının yapılamamasından dolayı tezgahların boş kaldığını, bu durumun da hamsi fiyatlarına olumsuz yönde yansıdığını ifade eden Arslan, "Fırtına hamsi fiyatını olumsuz etkiledi. Beş liraya kadar inen fiyat, tezgahların boş kalması nedeniyle 15-20 liraya yükseldi." diye konuştu.

Fırtına ve olumsuz hava şartlarının etkisini bu gece kaybedeceği yönünde meteorolojiden bilgi aldıklarını vurgulayan Arslan, şunları aktardı:

"Bir kaç gündür denize açılamayan balıkçı tekneleri barınak ve limanlarda demirlemişti. Havanın düzelmesini bekliyorlar. Meteorolojiden aldığımız bilgiye göre, hava şartları bu geceden itibaren normale dönecek. Yarın da tekneler yeniden denize açılacak ve boş olan tezgahlar balıkla dolacak."

Arslan, hamsi fiyatlarının avcılığın başlamasıyla birlikte belli oranda düşüş göstermesini beklediklerini sözlerine ekledi.