Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden ekrana gelen Abbas Güçlü ile Genç Bakış'a konuk olan Hamdi Topçu, THY'de yaşanan işten çıkarmalarla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

THY'nin halka açık bir şirket olduğunu belirten Topçu, şöyle konuştu:

29 Mayıs, THY'de eylem başladığı gün, çok üzüntü duyduğumuz bir gün. Çalışanlarımız tabii ki eylem yapabilir, biz buna bir kısıtlama getirmedik. Ama o gün ortada hiçbirşey yokken siz iş aksatıyorsunuz ve 100 bin kişi havaalanında kalıp mağdur oluyor, THY zarar ediyor. Buna hakkınız yok. Bizim bu eylemden 1-2 saat öncesinde haberimiz oldu. Çalışanlarımıza bu kanunsuz bir eylemdir diye bir kısa mesaj attık. Bizim bu durumda işe son verme hakkımız var ve bunu kullandık. Arkadaşlarımız da mahkemeye başvurdu. Hukuk ne takdir ederse o olacak. Benim kendi iş yerim olsa belki geri alırım. Ama THY halka açık bir şirket birçok hak sahibi var onların adına benim affetme hakkım yok. Yargının sonucunu bekleyeceğiz hukuki bir hakkımız varsa, gereği neyse kullanacağız. Biz şirket yönetiyoruz bu şirketin kuralları var. Duygusal hareket etmemiz mümkün değil.

6 BİN KİŞİYİ İŞE ALACAĞIZ

Ara eleman sıkıntısı yaşandığını açıklayan Topçu,  "Teknisyen bulamıyoruz. Beş yılda bir teknisyen yetişiyor. Yaklaşık 6 bin kişi daha işe alacağız" dedi