İSTANBUL (AA) - Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) koordinatörlüğünde 2018 yılı boyunca Türkiye'nin 17 farklı kırsal bölgesinde gerçekleştirilen "Önce Sağlık" projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Akfen Holding tarafından kurulan Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) koordinatörlüğünde 2018 yılı boyunca Akfen Yenilenebilir Enerji şirketinin elektrik üretim santrali yatırımlarının bulunduğu Türkiye'nin 17 farklı kırsal bölgesinde gerçekleştirilen "Önce Sağlık" projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Proje kapsamındaki eğitimlere katılan kadınlara ilk yardım, temel sağlık, kanser taraması, muayene rutinleri, kadın hastalıkları ve organ bağışı ile ilgili uygulamalı seminerler veriliyor.
Geçen yıl "Evde Okullu Olduk" projesiyle 0-6 yaş grubu çocukların gelişimi konusunda 15 farklı bölgede 1000 kadına ulaşılırken, "sağlık" olarak belirlenen bu yılın teması ile bin 200 kadına eğitim verilmesi amaçlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz, kırsal bölgelerde yaşayan kadınlara yönelik her yıl farklı konularda düzenledikleri eğitimlerle ailenin temeli olan kadınların farkındalıklarını artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Yılmaz, kadınlara bu eğitimler ile ulaşarak tüm evlere girebilmek ve evlerdeki bireylerin tamamında bu konuda farkındalık yaratmanın mümkün olduğunu belirterek, "Yıl sonuna kadar 17 farklı bölgede en az bin 200 kadına ulaşacağımızı öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Önce Sağlık" projesinde 2018 yılının ilk 3 ayında Mersin Anamur Otluca HES, Muğla Ula Kavakçalı HES, Muğla Seydikemer Sekiyaka HES, Denizli Kale Demirciler HES, Denizli Acıpayam Yeşilvadi GES ve Aydın Bozdoğan Sırma HES yatırımlarının bulunduğu bölgelerde sağlık eğitimleri verildi. Proje nisan ayında ise Konya Ereğli’'deki Yaysun GES ve Kayseri Yahyalı’daki Çamlıca HES eğitimleri ile devam edecek. Köy kahve ve okullarında gerçekleştirilen "Önce Sağlık" projesi ile 2018 yılı sonunda toplam eğitim verilen noktaların sayısı 17’ye ulaşacak.