TRABZON (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından, Trabzon'da 47 projeye toplamda 71,5 milyon lira hibe desteği sağlandı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret eden TKDK İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, yaptıkları çalışmalar konusunda bilgi verdi.

Vali Ustaoğlu, görüşmede, TKDK'nın Trabzon'da yürüttüğü faaliyetleri yakından takip ettiğini belirterek, "Trabzon'un kalkınması adına TKDK büyük bir fırsattır." dedi.

Yatırım yapmak isteyenlere de çağrıda bulunan Ustaoğlu, "İlimizin ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak bu faaliyetleri desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Yatırım yapmak isteyen herkesin vakit kaybetmeden Trabzon İl Koordinatörlüğümüzü ziyaret ederek, desteklenen sektörler hakkında bilgi almasını tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

- 47 proje kabul gördü

Aydoğdu da "IPARD II Programı 6. Başvuru Çağrı Dönemi"nde TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü olarak toplamda 47 projeyi kabul ettiklerini söyledi.

Aydoğdu, projelerin sektörel dağılımı hakkında ise şu bilgileri aktardı:

"Kabul gören projeler, 34 kırsal turizm ve rekreasyonel faaliyet, 9 zanaatkarlık ve katma değerli yöresel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırım, 2 arıcılık, arı ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırım, bir bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi, işlenmesi ve paketlenmesine yönelik yatırım, bir de su ürünlerinin yetiştiriciliği, işlenmesi ve paketlenmesine yönelik yatırım şeklindedir. Bu kapsamda yatırım bedeli toplam 98 milyon 793 bin 463 lira olan 47 projeye TKDK olarak yaklaşık 71,5 milyon lira hibe dağıtacağız."