Fındık arzında sürekliliğin sağlanması ve piyasa istikrarının korunması amacıyla stoklarındaki fındıkları satışa açıyor.
Toprak Mahsulleri Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kurumun, piyasaları düzenlemek amacıyla stoklarında bulunan kabuklu fındıkları; arz fazlası oluştuğu dönemlerde yağ imalatına vererek yağ ve küspe olarak değerlendirdiği, arz açığı oluştuğu dönemlerde ise satış suretiyle piyasa ihtiyacını karşıladığı belirtilerek, "İçinde bulunduğumuz bu dönemde de ürün arzında sürekliliğin sağlanması ve piyasa istikrarının korunması amacıyla TMO stoklarının satışa açılmasına karar verilmiştir" denildi.
Bu kapsamda, Kurumun stoklarındaki Levant kalite kabuklu fındıkların; 16 Ocak 2012 tarihinden geçerli olmak üzere, yüzde 50 sağlam iç esasına göre, Kdv hariç kilogram başına 6,50 TL fiyatla, peşin bedel mukabilinde serbest ve protokollü satışa açıldığı belirtilen açıklamada, satışların Kurumca uygun görüldüğü tarihte sonlandırılacağı kaydedildi.
Kabuklu fındık satışlarının; Akçakoca, Samsun, Ordu ve Trabzon Şube Müdürlükleri stoklarından yapılacağı, numune taleplerinin kilogram başına Kdv dahil 10,00 TL fiyat üzerinden karşılanacağı belirtilen açıklama şöyle devam ett:
"Açıklanan Levant kalite kabuklu fındık satış fiyatı, başlangıç fiyatı olup Kurumumuz, gerekli gördüğü takdirde fiyatların artırabilecektir. Peşin bedel mukabilindeki serbest satışlarımızda yapılacak fiyat düzenlemeleri, mal bedeli yatırılmış olsa dahi teslim edilmemiş emtiaya aynen yansıtılacaktır. Peşin bedel mukabilinde protokol akdedilerek yapılan satışlarda ise emtia miktarı ve fiyatı sözleşme ile teminat altına alınmaktadır." - Ankara