ORDU (AA) - Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Ordu'ya yapılan 32 derslikli okulun inşaatı tamamlandı.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu’ya kazandırılan 32 derslikli Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatının tamamlanarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildiğini söyledi.

Okulun, Ordu'ya kazandırılması noktasında çok çabalarının olduğunu ifade eden Şahin, "Bu okul odamızın Ordu’ya kazandırdığı muhteşem bir eserdir, hepimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Ordu'nun böyle bir okula ihtiyacı olduğunu vurgulayan Şahin, "Daha önce Ordu'nun şehrin ortasında kalmış bir meslek lisesi vardı. Bu nedenle Ordu’nun böyle liseye ihtiyacı vardı. Öğrenci sayısının artması ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte meslek lisesi ihtiyacı gün geçtikçe artmaya başladı. Buradan hareket ederek böylesine bir okulu şehre kazandırmayı başardık." diye konuştu.

Okulun arsası noktasında destek olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'a da teşekkür eden Şahin, şöyle konuştu:

"32 derslikli okulun tamamının masrafını Türkiye Odalar Borsalar Birliği karşıladı. Bize TOBB 'arsayı bulun okulu yapalım' dedi. Biz de arsa bulma noktasında bir takım sıkıntılar yaşadık, ancak belediye başkanımızın verdiği arsa sayesinde okulumuzun inşaatına başladı. TOBB bize 16 derslik okul yapmak için taahhüt etmişti ama biz atölyesi ile beraber 32 derslik bir okul kazandırdık. İnşallah bu okul gelecek nesillerimize faydalı olur, işverenlerimize kalifiyeli eleman noktasında da destekçi olur. Ben bu okulda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Şahin, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilen okulun kısa sürede açılışının yapılmasının planladığını kaydederek, "Okulumuzun sadece çevre düzenlemesi kaldı, inşallah çevre düzenlemesi de en kısa sürede tamamlanarak büyük çabalarla Ordu’ya kazandırılan meslek lisesi yeni eğitim öğretim hayatında kendisine yer bulacaktır." şeklinde konuştu.

Servet Şahin, arsası ile toplam maliyeti 40 milyon lirayı bulan okulun, Türkiye'nin en modern meslek okullarından birisi olduğunu sözlerine ekledi.