İSTANBUL (AA) - Tofaş'ın, gençleri otomotiv sektörüne kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği "Mesleki Eğitime Destek Programı" kapsamında Harran Üniversitesi'ne bir adet kesit Fiat Egea'nın teslimatı gerçekleştirildi.

Şirket açıklamasına göre, Tofaş'ın başlattığı Mesleki Eğitime Destek Programı çerçevesinde Türkiye'nin farklı bölgelerindeki üniversite ve lise atölye çalışmalarında kullanılmak üzere hazırlanmış 56 aracın teslimatı sürüyor.

Program kapsamında Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde gerçekleşen törenle, bir adet kesit Fiat Egea araç Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç ve Şanlıurfa Fiat Bayisi Arif Önkol'un da katılımıyla Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'a teslim edildi.

Mesleki eğitime destek projesinde öğrencilerin otomobil üzerinde araştırma-geliştirme safhalarını ve çalışma prensiplerini deneyimlemeleri hedefleniyor.

Tofaş tarafından okullara hibe edilen araçlar, Türkiye genelinde yer alan 43 üniversite ve 13 meslek lisesine gönderiliyor. Mesleki Eğitime Destek Programı kapsamında bugüne kadar ODTÜ, Uludağ Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Harran Üniversitesi'ne araçlar teslim edildi. Tofaş'ın bundan sonraki teslimatı ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde olacak.