TOKAT (AA) - Tokat'ın Erbaa ilçesinde 15 Nisan gecesi hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle oluşan dondan üzüm bağları zarar gördü.

Erbaa Ziraat Odası Başkanlığı ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ilçede etkili olan don nedeniyle üzüm bağlarında meydana gelen zararla ilgili tespit çalışması başlattı.

Erbaa Ziraat Odası Başkanı Arif Yılmaz Köksal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Nisan gecesi ilçede hava sıcaklığının sıfırın altında 4 dereceye kadar düştüğünü söyledi.

Bunun sonucunda Kelkit Vadisi'nde soğuk hava dalgasından bazı bağların yüzde 25-30'u, bazı bağların ise tamamen zarar gördüğünü belirten Köksal, "Benim tahminim Erbaa ekonomisinin 7-8 milyon lira zararı var. Bir hafta sonra bununla ilgili daha net cevap verebiliriz. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun diyorum. Devlet büyüklerimizin de çiftçilerimizin sorunlarına el atmalarını istiyorum." dedi.

Köksal, TARSİM, Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ile irtibata geçtiklerini, zararın tespiti ve çiftçilerin bunu en hafif şekilde atlatabilmeleri için çalışma başlattıklarını kaydetti.

Bağpınar köyünde çiftçilik yapan Turan Yıldız da özellikle Üzümlü, Ballıbağ ve Salkımören köylerindeki zararın çok daha fazla olduğunu söyledi.