İSTANBUL (AA) - Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye mesleki teknik eğitime destek amacıyla 25 ilde 27 teknik okula 27 aracı hibe etti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin güncel teknolojiyle eş zamanlı eğitim alarak mesleki bilgi ve becerilerini artırmalarını hedefleyen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, araç ve ekipman bağışlarına 25 farklı ilden 27 teknik okul ile devam etti.

Bu kapsamda 12 Corolla, 14 Verso ve bir Auris olmak üzere 27 araç teknik eğitimde kullanılması amacıyla, Afyon Ankara, Antalya, Bilecik, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Kütahya, Mersin, Niğde, Şanlıurfa, Trabzon, Yalova ve Yozgat illerindeki meslek lisesi, meslek yüksek okulu ve üniversitelere hibe edildi.

Araç ve ekipman bağışlarını ulusal çapta bir faaliyete dönüştüren fabrika, 2018 yılı boyunca Türkiye'nin dört bir yanındaki okullara Toyota Lojistik Servisleri Türkiye desteği ve ilgili şehirlerde bulunan Toyota Plazalar aracılığıyla ekipman desteği sağlamaya devam edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Necdet Şentürk, mesleki teknik eğitim kalitesini artırmanın önemli olduğunu belirterek, "Toyota Otomotiv Sanayi olarak sektöre nitelikli işgücü yetiştiren teknik ve mesleki okulların eğitim kalitelerine katkı sağlamaya özel önem gösteriyoruz. Buradan hareketle araç ve ekipman bağışlarımızı ulusal çapta yapılan bir faaliyete dönüştürdük. Öğrencilerimizin gelişen teknolojiyi tanıyıp kaliteli şartlarda uygulamalı eğitim almaları için verdiğimiz desteği sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Mesleki teknik eğitime verdikleri desteğin araç ve ekipman desteğiyle sınırlı olmadığını aktaran Şentürk, uzun ve kısa dönem staj programları ve fabrika bünyesinde gerçekleştirdikleri teknik gezilerle de öğrencileri mesleki anlamda farkındalık kazandırdıklarını bildirdi.