TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, 2017 için Trabzon Havalimanı'nın A sınıfı seyahat acentelerine verilen uçak başı 6 bin dolarlık yakıt desteği kapsamına alınmasının, bölge turizmine büyük ivme kazandıracağını tahmin ettiğini bildirdi.

Hacısalihoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu kararıyla Trabzon Havalimanı'nın da yakıt desteği kapsamına alınmasının, bölge turizmi için büyük bir kazanç olduğunu belirtti.

Geçen yıl Alanya, Antalya, Dalaman, Bodrum, İzmir ve Kütahya havalimanları için yakıt desteği uygulaması yapıldığını vurgulayan Hacısalihoğlu, "2017 için Trabzon Havalimanı'nın A sınıfı seyahat acentelerine verilen uçak başı 6 bin dolarlık yakıt desteği kapsamına alınmasının, bölge turizmine büyük ivme kazandıracağını tahmin ediyoruz. Körfez ülkelerinden bölgemize yapılan uçuşların bu sayede artacağına inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Hacısalihoğlu, Trabzon'un yakıt desteği kapsamına alınmasını sağlayan Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya teşekkür ederek, kararın bölgeye hayırlı olmasını diledi.