Erzurum Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı Ağa Güzelsoy, büyüyen ve gelişen pazarda bakkalların mücadelede giderek tükendiğini söyledi. Güzelsoy, Birbiri ardına açılan süpermarketler ve büyük alışveriş merkezlerinin mahalle bakkallarını ezdiğini vurguladı.
Zincir marketler ile mücadelenin günümüz şartlarına göre mümkün olmadığını dile getiren Güzelsoy, “Trabzon’da uygulanan bizim bakkal projesi ile kapanmak üzere olan bakkallar tek çatı altında toplanarak kapanmaktan kurtuldu. Bizlerde Erzurum’da bu tür bir çalışmanın ön hazırlıklarını yapıyoruz. Bakkallarımızı tek bir isim altında ve tek fiyat üzerinde toplayarak mücadele gücü kazandırmak istiyoruz” dedi.

KAÇAK SİGARA YÜZDE BEŞYÜZ ARTTI
Sigara ve TEKEL ürünlerine yapılan zamların ardından kaçakçılığa ve kaçak ürünlere rağbet arttığını ifade eden Güzelsoy, “Bakkal ve orta seviyedeki esnafların korkulu rüyası oldu. Bakkalların başta sigara olmak üzere kaçak ürünlere artan ilgi karşısında zor günler yaşıyor. Sigaraya yapılan zamlar sonrası kaçak sigara satışı yüzde 500 arttı.” diye konuştu.