TRABZON (AA) - Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği (TSGİAD) Başkanı Rıdvan Olgun, yüksek nakliye maliyetlerinin bölgenin rekabet gücünü kırdığını belirterek, Trabzon'un demiryoluyla Erzincan'a, ardından Batum'a bağlanmasıyla birlikte bu maliyetlerin azalacağını ve bölge ekonomisine can geleceğini bildirdi.

Olgun yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın hafta sonu bölgeyi ziyareti sırasında, Trabzon'un demiryoluyla Erzincan'a, ardından Batum'a bağlanacağına ilişkin müjde verdiğini hatırlattı.

Başbakan Yıldırım'ın bu söylemlerinin bölgede heyecan yarattığını ifade eden Olgun, bölgenin en büyük stratejik eksiğinin demiryolu olduğunu vurguladı. Olgun, şunları kaydetti:

"Ticaretle uğraşanların ve yatırımcının en büyük sorunu nakliyedir. Yüksek nakliye maliyeti bölgenin rekabet gücünü kırıyor. Demiryoluyla beraber bu maliyetler azalacak ve bölge ekonomisine can gelecektir. Hemen yanımızda bulunan Batum'a demiryoluyla bağlandığımızda Orta Asya'ya açılmış oluruz. Ayrıca Erzincan bağlantısıyla güneyle, Samsun bağlantısıyla da batıyla bütünleşiriz. Tam orta konumdayız."

Olgun, üç demiryolu bağlantısıyla birlikte şehrin kaderinin değişeceğini belirterek, Trabzonlu siyasilerin Başbakan Yıldırım'ın bu müjdesini yakından takip etmelerini ve yatırımı hızlandıracak adımları atmalarını beklediklerini ifade etti.