TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından devletin güvenlik yönündeki çalışmalarını sürdüğünü belirterek, "İş dünyası olarak bizler de kayıp olan zamanı kurtarmak adına daha fazla çalışmak zorundayız." ifadesini kullandı.

Hacısalihoğlu, yazılı açıklamasında, darbe girişiminin ardından döviz kurlarındaki oynamaların yavaş yavaş stabil hale gelmeye başladığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiyi rahatlatacak açıklamalar yaptığını anımsatan Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:

"Bu tür açıklamalar önemli çünkü OHAL, özellikle güvenlikle ilgili maddeleri kapsıyor. Ekonomik konuların OHAL'in dışında kalmasından dolayı, geleceğe dönük olarak Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın yaptığı konuşmalar piyasalara güzel bir moral vermiştir. Bundan sonra da benzer çıkışları bekliyoruz. İş adamlarımızın morali ne kadar yüksek olursa yapacakları ticari faaliyetlerin de o kadar başarılı olacağını düşünüyorum."

Hacısalihoğlu, OHAL'in kısa süre içinde tamamlanacağına inandığını dile getirerek, "15 Temmuz darbe girişiminin ardından devlet, güvenlik yönündeki çalışmalarını sürdürüyor. İş dünyası olarak bizler de kayıp olan zamanı kurtarmak adına daha fazla çalışmak zorundayız. Bu süreçte iş camiasının üzerine düşen konular da var. Siyasiler kendi çalışmalarını bir taraftan sürdürürken, ekonomiyle ilgili olan bizler gereğini yapmak ve daha fazla çalışmak zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Hacısalihoğlu, darbe girişiminin ardından özellikle turizmin sekteye uğraması endişesi taşıdıklarını ancak özellikle Körfez ülkelerinden turist akışının devam ettiğini kaydetti.

Körfez ülkesi vatandaşlarının Trabzon'a gelmeye devam ettiğini aktaran Hacisalihoğlu, şöyle devam etti:

"Şehrimize güven olduğunu, şehrimizde terör olmadığını, Trabzon'un güvenli ve yaşanabilir bir şehir olduğunu ortaya koyduk. Uçaklar hala dolu geliyor. Bu bakımdan hiçbir ülkede bunu göremezsiniz. Stabil olmayan bir turizm ortamında bir turistin gelmesi hiçbir zaman görülmüş değildir. Özellikle bu ay sayının artarak devam edeceğini ve ileri seviyeye gideceğini düşünebiliriz. Turizm sektörüyle toplantılar yapıyoruz. Geleceğe dönük çalışmaları sürdürüyoruz. Bu arada sadece Körfez ülkelerinden gelenlere değil Batılı turistlere de önem vermeliyiz."