61SAAT EKONOMİ-Bu yıl hamside en kötü sezonun yaşandığına dikkat çeken Denizer, 61saat.com'a dikkat çeken açıklamalar yaptı. Denizer,
“Bizde anlayamıyoruz ne olduğunu. Yıllar geçtikte dünyanın şekli değişiyor. Yıllardır bu işi yapıyorum hiç bu sene ki gibi ortam olmadı. 11. Ayın hemen hemen sonlarına geldik. Hiç böyle kötü duruma düşmemiştik. Geçen yıl bu zamanlar hamsiliciği bitiriyorduk. Şimdi daha başlamadık” dedi.

HAMSİNİN YUVASINDA AVLANMA YAPIYORUZ.. DEVLET YASAKLAMALI
Neden bu şekilde bir sezon yaşandığına ise Denizer, “Belki bilim adamları benim söylediklerime pek inanmazlar ama biz içinden geldiğimiz için doğduğumdan beri bu işi yaptığım için inandığımız şeyler vardır.
Deniz suyu sıcaklığında sıkıntı var. Karşı tarafta Azak denizinde sıkıntı var. Oralarda kış yapmadı. Hamsi soğuğu sever.
Ama biz sistemi değiştirmeye başlıyoruz. Kendi ülkemizdeki hamsiyi tuttuktan sonra Gürcistan’a gidiyoruz. Bana göre yanlış. Güristan’ı bıraktık Abazya’ya gidiyoruz. Hamsi’nin yuvasına girip 1 yıl sonra yavrulayacak olan Hamsi’yi de tutuyoruz.
Geçen yıl öyle yaptık. Yaptığımız yanlış. Devletimiz Gürcistan’a Abazya’ya tekneleri tamamen yasaklasın. Belirli bir yıl yasaklasın. Yoksa Karadeniz Hamsi’sinin geleceği tehlikede” diye konuştu.


KAYNAK: 61SAAT.COM