TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 122 bin 945 abonenin, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun'un sağladığı önemli fırsattan yararlanabilecek durumda olduğunu bildirdi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 23 Ağustos 2016'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun kapsamında, içme suyu ve atık su abonelerinin borçlarının da yeniden yapılandırılacağını anımsattı.

İçme suyu ve atık su borçlarını yapılandırmak isteyen abonelerin, 31 Ekim 2016'ya kadar Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (TİSKİ) ilçelerde bulunan şefliklerine başvurabileceklerini belirten Gümrükçüoğlu, ödemelerin 2'şer aylık periyotlar halinde 6, 9, 12 ve 18 taksitle yapılabileceğini vurguladı.

Gümrükçüoğlu, içme suyu ve atık su borcu olan vatandaşların gerekli başvuruları yapıp kendilerine tanınan imkandan yararlanmalarını isteyerek, şunları kaydetti:

"122 bin 945 abonemiz, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun'un sağladığı önemli fırsattan yararlanabilecek durumda. TİSKİ Genel Müdürlüğümüzün şehrimize en iyi hizmeti verebilmesi için bu tahsilatlar hayati öneme haizdir. Abonelerimizin bu önemli fırsattan yararlanarak üzerlerindeki borç yükünden kurtulmaları şehrimize yeni yatırımların kazandırılmasının önünü açacaktır."