Doğal güzellikleri, sinema ve reklam çekimlerinde kullanılmaya uygun mekanları nedeniyle Trabzon, son yıllarda yapımcı ve yönetmenlerin ilk tercihleri arasına giriyor.

Film, dizi ve belgesel çekimi açısından önemli çalışmaların yapıldığı kentte, bu sektörün gelişmeye başlamasıyla yeni yatırımlar da yerini alıyor.

Trabzon'da kurulan Akademi Trabzon Cast Ajansı Genel Koordinatörü Özer Çağlayan,  yaptığı açıklamada, Trabzon'da son zamanlarda art arda dizi ve sinema filmlerinin çekilmeye başlandığını belirterek, "Trabzon, sinema ve dizi çekimleri konusunda önemli bir merkez olma yolunda ilerliyor, biz de buradaki var olan potansiyeli değerlendirmek istiyoruz. İki reklam filmi, iki uzun metrajlı filme kast verdik. Yani oyuncu seçimi yaptık" dedi.

-600 kişi başvurdu, 300 kişi rol aldı-

Çağlayan, yaklaşık 600 kişinin reklam ve filmlerde oynamak için kendilerine başvuruda bulunduğunu ifade ederek, "600 kişinin 300'ü filmlerde, reklamlarda oynadı. Bu anlamda insanların parasal kazanç sağlayabilecekleri bir ortamın olduğunu da gördük. Bu da bizim için önemliydi" diye konuştu.

Oyunculuk eğitimi alan kişilere, gerektiği takdirde başka dallarda da eğitim verdiklerini belirten Çağlayan, "Bu eğitimler için çok önemli müzisyen ve tiyatroculardan destek alıyoruz. Eğitici kadromuz, alanında kendini kanıtlamış, başarılı insanlardan oluşmaktadır. Biz bir kalite ve standardı tutturmak için yola çıktık. Bu kalite öncelikli olarak eğitimi verecek kişilerden başlar. Mutlak olması gerekenler, kalite ve sürekliliktir. Madem ki biz bir akademiyiz, o zaman bir sürekliliğimiz olmak zorundadır" dedi.

Akademi Trabzon eğitmenlerinden Devlet Tiyatrosu sanatçısı Ceyhun Gen ise akademi olarak, dizilere, televizyonlara, reklamlara ve bu tarz projelere oyuncu hazırlayarak oyuncu koçluğu yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Nasıl ki konservatuvara oyuncu hazırlıyor, temel oyunculuk dersleri veriyoruz, aynı şekilde reklamlara, dizilere, televizyonlara da oyuncu gönderiyoruz. Bunun için 7'den 77'ye öğrencilerimiz oluyor. Onlara eğitim veriyoruz. Karadeniz Bölgesi özellikle de Trabzon, bu anlamda çok fazla projeye imza atan bir yer. Yakın zamanda çekilen iki filme kast sağlamaya çalıştık. Eğitimini verdiğimiz arkadaşlarımızı, film yapımcıları ya da kast direktörleri geldiği zaman izliyor ve onaylıyor."