Trabzon'un Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta, Belediye meclis üyeleri ile aldığı ortak karar gereği ilçede işyeri kendi üzerlerine olan 17 bayan esnafa onur plaketi takdim etti.

Belediye meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen plaket takdim töreninde konuşan Başkan Fikri Usta, Bu düşüncenin fitilinin Kaymakam Mustafa Özarslan tarafından ateşlendiğini belirtti. Kendisinden aldığı görüşü meclis üyeleri ile paylaştığını belirten Usta, "Onlar da düşüncemizi olumlu karşıladı." dedi.

İlçede 2012 yılı itibari ile 17 bayan esnaf olduğunu belirten Usta, "Belediye meclis üyeleri ile aldığımız karar gereği kendilerinden bir yıl boyunca anons parası almayacağız. Bu da belediye olarak bizim kendilerine ufak bir hediyemiz olsun." şeklinde konuştu. 2009-2012 yılları arasında 130 işyerinin kapanmasına karşın 420 yeni işyerinin açıldığını belirten Fikri Usta, "Bu istatistik bize ilçemizde yaşanan güzellikleri gösteriyor. Halkımızın refah seviyesinin arttığını kanıtlıyor." diyerek sözlerini tamamladı.

Medeni cesaretlerinden dolayı bayan esnafları tebrik eden Sürmene Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, "Sizlere izin veren beylerinize de müteşekkirim. Çünkü bu zamanda o şekilde davranan erkek sayısı maalesef çok az." ifadesini kullandı. Bayanın olduğu yerde huzurun da olacağını kaydeden Özarslan, "Aynı zamanda temizlikte de erkeklerden daha öndeler. Onlara güvenmeyi artık öğrenmeliyiz." diye konuştu. Konuşmalardan sonra 17 bayan esnafa onur belgeleri katılımcılar tarafından takdim edildi.