Başkan Sazak, Yardımcıları Levent Emre ve Savaş Çınar ile Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nu makamında ziyaret ederek, yeni oluşturulan kurumları hakkında bilgilendirmede bulundu. Sazak burada yaptığı konuşmada, sahte belge konusuna değinerek, bazı uyarılarda bulundu. Türkiye genelinde mükelleflerin yüzde 3'ünün incelenebildiğini bilgisini veren Sazak, incelenen mükelleflerin yüzde 70'inin ise sahte belge olayına karıştığına dikkat çekti. Sazak, mükelleflerin suçlu duruma düşmemeleri için sahte belge işi yapanlardan uzak durmasını istedi. Sahte belgeye karşı korunma yöntemleri hakkında da mükelleflere ipuçları veren Sazak, şöyle konuştu:

"Sahte faturaya karşı yapılan tüm önlemlere rağmen sürekli bir artış ile karşı karşıyayız. En çok karşılaştığımız yöntem; çantacı tabir ettiğimiz, kapıdan mal satanlar. Çoğunlukla kaynağı belli olmayan ucuz ve cazip ürünler ile rağbet görüyorlar. Biz bu durumda bildiğiniz, tanıdığınız yerden alış-veriş yapılmasını öneriyoruz. Dürüst mükelleflerimiz mal alımlarında en azından fatura üzerindeki tutarların yasal yollardan ödeme yapılmasına dikkat etmelidir. Çek kullanımında hamiline veya farklı bir isme kesmemeli, direkt firma adına ödeme yapılmalıdır."

TTSO Başkan Suat Hacısalihoğlu da dürüst mükelleflerin mağdur duruma düşmemeleri için sahte belge olaylarına karışanların listesinin kamuoyuna açıklanması önerisinde bulundu.