Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun '61 projesi' içerisinde de yer alan mikrokredi uygulamalarından yaklaşık üç yıl içerisinde bin 500 kişi faydalanırken, katılımcılara 1 milyon 286 bin TL ödendi. Özellikle dar gelirli kadınlar, bu uygulama sayesinde aldıkları kredilerle aile ekonomilerine katkı sağladıkları gibi aralarında işyeri açıp vergi mükellefi olanlar bile var.

Mikrokrediden 2010 yılında faydalanan 419 kişiye 288 bin, 2011 yılında 576 kişiye 594 bin, 2012 yılında ise 505 kişiye 402 bin olmak üzere toplam 1 milyon 286 bin TL kredi kullandırıldı.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, düzenledikleri kurslara katılıp başarılı olarak sertifika almaya hak kazanan kadınlara yönelik başlattıkları mikrokredi uygulaması ile istihdam ve üretime önemli katkı sağladıklarını belirterek, "Uygulama sayesinde kadınlarımız evlerinde ürettikleri ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar. Bugüne kadar bin 500 vatandaşımıza 1 milyon 286 bin TL kredi kullandırdık. Ayrıca İş-Kur ve Halk Eğitim Müdürlükleri ile ortaklaşa düzenlediğini meslek edindirme kurslarına katılarak meslek sahibi olan bayanlara, alışveriş merkezlerinde oluşturulan 'Hanımeli Pazarları' ile ürettiklerini kira vermeden satma imkanı sunuldu" diye konuştu.