TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2022 yılı asgari ücret artışını değerlendirirken şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan 4 bin 253 liralık net asgari ücretin işçilerimize ve işverenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. İş dünyamızdan gelen talepler doğrultusunda TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu aracılığıyla ilgili makamlara ilettiğimiz taleplerimiz arasında yer alan, tüm çalışanların ücretlerinden asgari ücrete tekabül eden kısmının Gelir ve Damga Vergisi’nden muaf tutulması da olumlu bir karar olmuştur. Ülkemizin gelişmesi ve ihracatını artırması adına üretim gücümüzün korunmasına yönelik işverenleri destekleyici ilave tedbirlerin alınmasını da iş dünyası olarak bekliyoruz.”

Başkan Hacısalihoğlu, “Bu vesileyle pandemi döneminin başından bu yana taleplerimizin ilgili makamlara iletilmesi noktasında adeta gecesini gündüzüne katarak çalışan TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na, iş dünyasını ve ülkemizin üretim gücünü destekleme noktasında büyük fırsatlar tanıyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve bakanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.