TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Nefes Kredisi’ni uygulayacak olan Denizbank’ın Trabzon’daki 4 şubesinin müdürüyle bir araya geldi. Başkan Hacısalihoğlu, geçen yıllardan farklı olarak bu yıl Nefes Kredisi uygulamasına ilk kez bir özel bankayla başladıklarını belirterek, “Denizbank’ın koronavirüsten etkilenen piyasalara verdiği desteği önemsiyoruz. Başta genel müdürden başlamak üzere Denizbank’ın tüm kadrolarına teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki nefes kredisi üyelerimize bir nebze olsun takviye yapmış olur. Hazine ve Maliye Bakanımızın piyasanın canlandırılması konusunda proaktif olarak yaptığı çalışmalar var. Sürekli desteklerini veriyor. Sayın bakanımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. KGF diğer bir paydaş olarak bu tür projelerin her zaman yanında. Diğer taraftan TOBB belirli dönemlerde ekonominin canlanması ve üyelerimizin çalışmalarını sürdürmesi konusunda desteklerine devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“ODALARIMIZIN BİRİKİMLERİNİN ÜYELERİMİZE SUNULMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Başkan Hacısalihoğlu, Nefes Kredisi ile ilgili detayları da verirken, “3 milyona kadar cirosu olan firmalarımız 50 bin lira, 3 milyon – 25 milyon arasında olanlar da 1000 bin lira kredi kullanabilecek. Faiz oranları yüzde 7.5 olarak belirlendi. İlave olarak KGF’nin binde 7.5 komisyonu var. Bankamızın alacak olduğu para ise 50 bin lira kullananlardan 150, 100 bin lira kullananlardan 300 lira dosya masrafı. Odalarımızın birikimlerinin üyelerimize sunulması çok önemli. Odalarımızın TOBB havuzunda biriktirdiği bu paraların üyelerimize aktarılması Denizbank’la yapılan protokolle gerçekleşiyor. Bizim verdiğimiz mevduatın yanında çok daha fazlasını da TOBB sağlıyor” diye konuştu.

Denizbank şube müdürleri adına söz alan Fatma Gülen Yamak ise, “Pandemi dolayısıyla ekonomide de sıkıntılar olmakta. Denizbank’ın daha önce de TOBB ile bir Nefes Kredisi projesi olmuştu. Şu anda da 3 milyar liralık fon ayırarak yeni bir projeye imza attık. Bu projeyle birlikte iş dünyamızın yanındayız. Trabzon’daki tüm şube müdürü arkadaşlarımız burada. 4 şubemizle birlikte tüm iş dünyamıza destek vereceğiz. Herkese hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.