TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Gezi gemisi Trabzon'un özlediği bir olaydı. Mavi Saray gemisinin turizme katkı sağlayacağına inanıyorum." dedi.

Hacısalihoğlu, TTSO Meclis Üyesi Ahmet Haşim Ekici tarafından, kentte turizmin hizmetine sunulan "Mavi Saray" gemisiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bu geminin Trabzon için önemli bir kazanım olduğunu belirtti.

"Mavi Saray"ın bir gezi gemisi olduğuna işaret eden Hacısalihoğlu, "Gezi gemisi Trabzon'un özlediği bir olaydı ve bu geminin turizme katkı sağlayacağına inanıyorum. Böyle bir gezi gemisinin şehrimizde hizmete sokulmasından dolayı da işletmecimize teşekkür ediyorum. Gemiye ruhsat alınması konusunda önemli adımlar atıldığını biliyorum. Bu konuda Trabzon Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Hacısalihoğlu, Trabzon'un önemli bir sahil kenti olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Trabzon'un mutlaka denizle daha fazla buluşması gerekiyor. Turizmin en önemli ayaklarından biri de deniz kenarında olan ilimizin denize açılmasıydı. Gelen turistlerden ve turizm firmalarından büyük bir talep vardı. Bu konuda birçok arkadaşımızı yönlendirdik ama şimdi nasip oldu. Bu geminin turizme yapacağı katkıdan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu konuda yapılacak çalışmaları oda olarak destekleyeceğiz."

Hacısalihoğlu, "Mavi Saray" gemisinin, Trabzon Limanı'ndan 10.00 ile 22.00 saatleri arasında 2 saatte bir kalkacağını belirterek, gemide tekne turunun yanı sıra düğün, mezuniyet töreni, toplantı ve diğer organizasyonların da düzenlenebildiği sözlerine ekledi.