TÜBİTAK'ta başarı ile yürütülen ve sonuçlandırılan projelerin yürütücüleri aylık 4 bin 500 TL ek gelir temin edecek, başarıyla yürütülen ve sonuçlandırılan proje sayısı ve alınan puana göre bu miktar değişecek.

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından 2013 yılında Proje Performans Ödülü (PPÖ) uygulaması başlatılacak. Uygulama ile başarıyla sonuçlanan projelerin yürütücü ve araştırmacılarına para ödülü verilecek. Yeni uygulama ile ARDEB destek programları kapsamındaki projelerin etkisinin artırılmasını ve başarıyla sonuçlanmış projelerin ödüllendirilmesini amaçlanıyor. 2005 yılından itibaren desteklenen projelerde yönetici, yürütücü, araştırmacı ve danışmanlara Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) veriliyor. Yeni çalışma ile buna ek olarak sonuçlanan projeler için PPÖ uygulaması başlatılacak.

Proje yürütücüleri, 1 Ocak 2013'den itibaren sonuçlanan projeleri için, proje bitiş tarihinden itibaren 3 yıl içerisinde TÜBİTAK ARDEB'e başvurabilecek. Proje yürütücüsü sonuçlanan projesinin çıktılarını ilan edilecek tarihlerde ilgili sisteme girerek başvurusunu gerçekleştirecek. Projeler 9 ana ve 36 alt kriter göz önüne alınarak değerlendirilecek ve alacakları puana göre toplam 30 bin ile 100 bin TL arasında değişen miktarlarda ödüllendirilecek. Yayın, patent, kitap ve diğer yayınların sayısı ve kalitesi proje puanının en önemli belirleyicisi olacak.

ARDEB'in verdiği teşvik (PTİ) ve ödüller (PPÖ) sayesinde TÜBİTAK'ta başarı ile yürütülen ve sonuçlandırılan projelerin yürütücüleri aylık 4 bin 500 TL ek gelir imkânı sağlayabilecek, başarıyla yürütülen ve sonuçlandırılan proje sayısı ve alınan puana göre bu miktar değişebilecek.