Mart ayında 98 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 3,3 oranında artarak, Nisan ayında 101,3 değerine yükseldi. Bu artış gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre arttığını gösterdi.

Mart ayında 85,9 olan gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,7 oranında artarak, Nisan ayında 87,4 değerine yükseldi. Bu artış, işsiz sayısında artış bekleyenlerin oranındaki düşüşten kaynaklandı.

Hanenin gelecek 12 aylık döneme ilişkin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 0,4 oranında arttı. Mart ayında 90,8 olan endeks değeri Nisan ayında 91,1 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının yükselmesinden kaynaklandı.

Gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimali endeksi bir önceki aya göre yüzde 8,6 oranında azaldı. Mart ayında 24,9 olan endeks, Nisan ayında 22,7 değerine düştü. Bu düşüş, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre azaldığını gösterdi.