İSTANBUL (AA) - Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, "İhracatçılarımızın bize daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşma talepleri doğrultusunda Eximbank’ın yeni kullanıcı dostu internet sitesini ve bilişim teknolojileri destekli İhracat Destek Hizmetleri Merkezi'ni bugün ihracatçılarımızın hizmetine sunduk." ifadesini kullandı.

Türk Eximbank'tan yapılan açıklamaya göre, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından İhracatın Yıldızları'na ödüllerinin verildiği toplantıda, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından Türk Eximbank’ın yeni internet sitesi ile İhracat Hizmetleri Destek Merkezi’nin açılışı da gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Eximbank Genel Müdürü Yıldırım, "İhracatçılarımızın bize daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşma talepleri doğrultusunda Eximbank’ın yeni kullanıcı dostu internet sitesini ve bilişim teknolojileri destekli İhracat Destek Hizmetleri Merkezi'ni bugün ihracatçılarımızın hizmetine sunduk." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, 2017 yılında bankanın, ihracatı destekleme misyonunu daha etkin bir şekilde yerine getirmesi amacıyla yeniden yapılandırıldığını, bu süreçte ihracatçılarla doğrudan çalışılacak bir yapı oluşturulduğunu bildirdi.

Bu kapsamda, 2017 yılında ihracatçılara sağlanan finansman desteğinin dolar bazında yüzde 19 artırılarak 39,3 milyar dolara yükseltildiğini belirten Yıldırım, aynı zamanda ihracatçıların Türk Eximbank’a ilettikleri talepleri de dikkate alarak geçen yıl yeni uygulamalar ve programlar üzerinde de çalışıldığını ve bunların 2018 yılında tek tek uygulamaya geçirileceğini kaydetti.

Yıldırım, bu uygulamalardan ikisinin bugün Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından açılışı yapılan bankanın yeni internet sitesi ve Türk Eximbank İhracat Destek Hizmetleri Merkezi olduğunu belirtti.

Yıldırım, şunları kaydetti:

“Bugün sayın bakanımızla bankamızın kullanıcı dostu bir tasarıma sahip olan, mobil uyumlu ve güncel teknolojilerle yenilenen internet sitesinin lansmanını yaptık. Yeni internet adresimiz www.eximbank.gov.tr’den ihracatçılarımız kendilerine uygun ürünleri çok daha rahat bir şekilde bulabilecekleri için gerek programlarımız hakkında bilgiye gerekse bize hızlı bir şekilde ulaşabilecektir. İkinci yeni uygulamamız ise yine bugün açılışını yaptığımız ve ihracatçılarımızın bize ulaşmakta sıkıntı yaşadıklarına dair şikayetlerini dikkate alarak bilişim teknolojileri destekli olarak kurduğumuz Türk Eximbank İhracat Destek Hizmetleri Merkezi'dir. Telefon, e-posta ve yeni internet sitemizden ulaşılan bu merkez ihracatçılarımızın gerek Eximbank programlarıyla ilgili gerekse kredi/sigorta müracaatlarının geldiği aşama hakkında hızlı bir şekilde bilgi alabilmelerine imkan tanıyacaktır.

Öte yandan, bankamızın ihracatçılarımız ile doğrudan çalışma stratejisi kapsamında ihracatçılarımız ile daha çok görüşmemiz, onların bize ulaşarak bilgi alması kadar, Eximbank olarak bizim de ihracatçılarımıza ulaşarak sağladığı finansal destekleri anlatması, talep ve önerileri hakkında bilgi edinmesi büyük bir önem taşımaktadır. Bu nedenle İhracat Destek Hizmetleri Merkezi'mizde özel olarak seçip görevlendirdiğimiz bir ekip ile kuvvetli bir iletişim mekanizması oluşturmayı amaçladık. Bu kapsamda, ihracatçılarımızın sorunlarının daha kısa sürede çözülmesi için önemli bir adım attığımızı söyleyebilirim. Yeni internet sitemiz ve Türk Eximbank İhracat Destek Hizmetleri Merkezi'mizin tüm ihracatçılarımıza hayırlı olması dilerim."