Tamamen Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve Avrupa’da A’Design Award 2014 ödülü alan model özellikleriyle öne çıkan serisi Venus 5.5" V kullanıcılardan da tam not aldı.

KUTUDA İKİ ARKA KAPAK

Venus 5.5" V kutusunu ilk açtığınızda Vestel sizi iki kapak sürpriziyle karşılıyor. Siyah, beyaz ve turuncu renk seçeneğiyle kullanıcısın iç dünyasını kapağına yansıtmasını amaçlıyor.

Kutuda cihazla beraber, uzun ömürlü batarya, USB şarj kablosu, fonksiyonlu kulaklık, akıllı telefon kullanım klavuzu, Vestel Cloud Bulut servisi klavuzu bulacaksınız.

KASA TASARIMI

Şık bir kasa tasarımıyla da dikkat çeken Venus 5.5" V’nin arka kapağı gayet sade ve sadece logo yer alıyor.

Metal çerçeve görünümlü kasanın yan tarafından fotoğraf çekimi için kısa yol, güç düğmesi, ses tuşları ve alt tarafında şarj bağlantı girişi ve hoparlörler yer alıyor.

Venus 5.5" V’in kulaklık çıkışı üst kısımda yer alıyor.
AnTuTu performans testi

Cihazın yapılan testlerdeki performansı 17 bin 959 çıkıyor. Yani fiyat-performans özellikleri kategorisinde az paraya çok performanslı bir telefon arayan kullanıcılar için ideal…
YAZILIM

Venus 5.5 V, Android 4.4 KitKat işletim sistemini kullanıyor. Ancak Vestel, Venus ceplerinde geniş yazılım desteği sunuyor.. Özelleştirilmiş tema seçenekleri, yine Vestel'e özel uygulamalar ve sesler dikkati çeken detaylar.
YÖRESEL SESLER

Türkiye'nin 7 Bölgesinden Birbirinden Güzel Ezgiler Venus, beklediğiniz telefonların, beklediğiniz güzel haberlerin sevinci coşkuya dönüşsün diye, yöresel ezgilerin modern düzenlemelerinden oluşan zil sesleri sunuyor. Ünlü besteci Cenk Erdoğan tarafından Venus'e özel olarak düzenlemesi yapılan bu yöresel ezgiler, Türkiye'nin 7 bölgesini temsil ediyor.

TÜRK İŞİ EKRAN TEMASI

Venus kullanıcılarına sunulan Terapi ve Mevlevi temaları. Terapi adı verilen tema, adından da anlaşılabileceği üzere rahatlatıcı görünümüyle dikkat çekiyor. Bu temaya geçiş yaptığınızda simgeler yuvarlak köşeli kareler haline geliyor. Arayüzde mavi rengin ağırlığı hissediliyor.

Mevlevi teması ise tam Türk işi bir tema olmuş. Kilit ekranında hat sanatıyla çizilmiş semazenin dikkat çektiği Mevlevi teması, yuvarlak simgeleriyle dikkat çekiyor. Her iki tema da Türkiye’deki kullanıcıların hoşuna gidecek detaylarla dolu.

Her iki tema da telefonun kullanımını kolaylaştıracak şekilde hazırlanmış. Her iki temanın da kilit ekranında hızlı erişim kısayolları dikkat çekiyor. Eğer bu temalardan hoşlanmazsanız, Android çok geniş bir platform. Arayüzü launcher uygulamalarıyla değiştirmeniz sadece birkaç dakikanızı alacaktır.
VESTEL AYRICALIĞI; SMART CENTER

Vestel, Venus serisi telefon sahiplerine Vestel Cloud ile ücretsiz dosya yedeklemesi için 10 GB ücretsiz alan sunuyor. Smart Center, Venus’teki fotoğraf, müzik ve video gibi medya dosyalarınızı Vestel Smart TV’ye aktarmanızı sağlıyor. Smart Remoteözelliği ise akıllı telefonunuzu Vestel Smart TV kumandası olarak kullanmanızı sağlıyor. Akıllı kumanda, akıllı rehber ve sesli komutla çalışma gibi özellikler de Venus serisi telefonlala geliyor.
TEKNİK ÖZELLİKLER

    Ağırlık: (gr) 180

    Ekran Boyutu: (inç) 5.5

    Boyutlar: (mm) 152,5 x 77,5 x 9,65

    Çizilmez Cam Ekran Corning® Gorilla® Glass

    Çözünürlük: HD 1280 x 720 IPS

    Kamera: Arka 13 MP

    Kamera: Ön 2 MP

    Batarya:  2000 mAH (Değiştirilebilir)

    İşletim Türü: Android

    İşletim Sistemi: Android 4.4

    İşlemci: Dört çekirdekli, 1.2GHz Qualcomm Snapdragon 400 işlemci

    Bellek (RAM + ROM): 1 GB + 16 GB

    Harici Bellek Desteği: Micro SD (32 GB'a kadar)

    2G GSM: B8 (GSM 850 MHz), B10 (E-GSM 900 MHz), B13 (DCS 1800 MHz), B14 (PCS 1900 MHz)

    3G UMTS: B1 (IMT 2100 MHz), B8 (GSM 900 MHz)

    4G LTE: B3 (1800) B7 (2600)

    Wifi: 802.11 a/b/g/n

    BLUETOOTH Var

    GPS Var

    NFC Var

    Sensör Hız Var

    Sensör Işık Var

    Sensör Pusula Var

    Sensör Ciroskop Var

    Girişler Micro USB Var