İSTANBUL (AA) - Türk Telekom, Türkiye’ye özgü özellikleriyle alanında birçok yeniliğe imza atan yerli dijital klavyesi TAMBU’ya özel bir film hazırladı.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, filmde, tipik bir Türk mahallesinde geçen olaylar ve diyaloglar eğlenceli bir dille anlatılıyor. Türkiye'nin ilk milli dijital klavyesi Tambu'da yer alan ve Türk kültürünü yansıtan hareketli çıkartmalar, eğlenceli GIF'ler, atasözleri, anında çeviri gibi özellikler günlük hayata uyarlanıyor. Filmin sonunda da tüm akıllı telefonlarda kullanılabilen Tambu klavyenin günün her saati yaşanan duygu ve olaylara tercüman olması mesajı veriliyor.

Türk Telekom, ilk yerli dijital klavye ve platform uygulaması Tambu Türkçe ve milli bir mobil uygulama kullanmak isteyen herkes için coğrafya ve operatör bağımsız olarak sunuluyor. Dünyanın her yerinde herhangi bir operatör müşterisi tarafından kullanılabilir durumda olmasıyla da öne çıkan Tambu, eğlenceli ve akıllı bir Türkçe klavye kullanmak isteyenlerin favorisi durumuna geldi.