TRABZON (AA) - Vali Abdil Celil Öz, Türkiye ile Rusya arasındaki ekonomik ilişkilerin her geçen gün geliştiğini ifade etti.

Vali Öz, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry Talanov’u makamında kabul etti.

Öz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki yüksek düzeydeki ilişkilerin karşılıklı devlet başkanları ve başbakanlarının ziyaretleri ile artarak geliştiğini vurguladı.

Vladikavkaz ve Kuzey Osetya bölgesi ile İpekyolu iş adamları zirvesinde yapılan çalışmaların önemli olduğunu kaydeden Öz, "Trabzon ile Soçi arasında karşılıklı atılan adımlar var. Hep birlikte bu adımları daha ileri noktalara taşıyacağız. Önümüzdeki süreçte bu iki konu bölge için çok önemli noktalar olarak göze çarpıyor. Soçi konusunda kara - deniz ve hava ulaşımının entegre bir şekilde gelişmesi karşılıklı olarak ticaret hacmini yeniden canlandıracaktır" dedi.

 Talanov ise Trabzonlu iş adamlarıyla iyi bir irtibat kurduklarını ancak daha hızlı ve aktif bir şekilde çalışılması gerektiğini ifade etti.

Trabzon ile Soçi arasında bir durgunluk bulunduğunu belirten Talanov, "Bu yıl atılan adımlarla gözle görülür bir canlılık oluştu. Ulaşımla ilgili sorunlar var. Bu konuyla ilgili Trabzon’da yetkili makamlarla bir işbirliğimiz var. Soçi ile de görüşme halindeyiz. Deniz ulaşımını yeniden başlatmak için çalışıyoruz. Trabzon - Soçi arasında sabit bir şekilde çalışan bir ulaşım hattı oluşturmak istiyoruz. Azalan yolcu sayısını da arttırmak için gayret gösteriyoruz" şeklinde konuştu.