KARABÜK (AA) - Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Tuncay Özcan, Türkiye'nin ilk ağır sanayisi Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) 500 büyük şirket arasında 34'üncü sırada yer almasının kendilerini bir kez daha onurlandırdığını söyledi.

Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Sanayi Odasının (İSO) ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2015 yılı araştırmasında Karabük'ten 2 şirketin sıralamaya girdiğini söyledi.

Demir ve çelik alanında Karabük'ün her zaman söz sahibi olduğunu belirten Özcan, şöyle devam etti:

"KARDEMİR, ülkenin kalkınmasında öncülük etmiş ve bu sayede 'fabrikalar kuran fabrika' unvanı almıştır. KARDEMİR, bugün yıllık 2 milyon tonu aşkın üretime sahiptir. Ray üretiminde bölgemizde tektir. Yeni yatırımlarıyla da yakın gelecekte sadece Türkiye'de değil dünyada adından daha çok söz ettirecektir. Türkiye'nin ilk ağır sanayisi KARDEMİR, ilk 500 şirket arasında 34'üncü sırada yer alarak bizleri bir kez daha onurlandırdı. Karabük, ihracatının büyük bir kısmını demir ve çelik alanında gerçekleştirmektedir. 500 şirket arasında yer alan diğer firmamız ise Mescier Demir Çelik. Bunlar demir ve çelik alanında faaliyet gösteriyor."

Son yıllarda Karabük'ün büyük gelişmeler kaydettiğine dikkati çeken Özcan, "KARDEMİR ve Mescier dışında birçok Karabük firması listede yer alıyor ancak merkezleri İstanbul göründüğü için listede kentimizin adı yok. Hükümetimizin de destekleriyle yakın gelecekte kentimizde yapılacak organize sanayi gibi yatırımların sonunda inanıyorum ki bu listede daha çok firmamız yer alacak. Oda olarak bunun gayreti içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.