TRABZON (AA) - Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TÜRKKOOP) Genel Müdürü İrfan Güvendi, "Bu ülkede markalar üreten bir kurum olmamız gerekiyor" dedi.

Güvendi, Akçaabat ilçesinde Trabzon, Giresun, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane şube müdürlerinin yer aldığı değerlendirme toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Güvendi, Tarım Kredi Kooperatiflerinin kendi markasıyla üretim yapmasını hedeflediklerini belirtti.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin 150 yıllık bir mazisi olduğunu ancak bir marka yaratamadığını ifade eden Güvendi, "Bizim işimize odaklanmamız lazım. Bizim de bu ülke için çiftçilerimiz için yapacağımız çok şey var. Artık bazı şeyleri geride bırakıp önümüze bakmamız gerekiyor. Bu ülkede markalar üreten bir kurum olmamız gerekiyor. Biz de bunun gereğini yapmaya çalışacağız. Bu bizim görevimizdir. Güzel şeyler yapmak yolunda koşuşturacağız" dedi.

Kurumun yeni dönemde her yönüyle daha etkin olacağını ifade eden Güvendi, şöyle davam etti:

"Birilerini idare etmek zorunda değiliz. Bu kurum birilerini idare etmek zorunda olmayacak. Kurumda çalışan herkes buraya sahip çıkacak. Bu kuruma sahip çıkmayana bu kurum sahip çıkmayacak. Ekmeğinin kıymetini bilmeyen, işinin kıymetini bilmeyen, arkadaşının kıymetini bilmeyen arkadaşlar ile yollarımızı ayıracağız. İsterse bu kuruma 2 yıl önce girmiş olsun. Bu ekiple koşacak arkadaşlar ile yola devam edeceğiz. Koşacak isteği, arzusu, cesareti yoksa bu kişilerle yollarımızı ayıracağız. Burası devlet dairesi değil. Biz hazinenin bütçesinden bir kaynak almıyoruz. Koşmayan bir arkadaşımız koşan bir arkadaşın hakkını yiyor demektir."

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürü Ergin Çubukçu ise şube müdürlerinin ve çalışanlarının dairelerde veya makam odalarında değil, çiftçilerin yanında olmasını istedi.

Çubukçu, "Bizim temel amacımız saygı ve sevgi ortamında çiftçilerimize güzel hizmetler sunabilmektir. Bu hizmeti çiftçilerimizin yanına giderek vermeli ve sürekli onların yanında olmalıyız. Biz zamanımızı çiftçilerimiz ile onların sorunları ile geçirmeliyiz" diye konuştu.

Toplantının sonunda Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi’ye isminin yazılı olduğu Trabzonspor forması hediye edildi.