İmza törenine TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, KTÜ Rektörü Prof. İbrahim Özen, Rektör Yardımcısı Prof. Necati Tüysüz, Yönetim Kurulu üyeleri M. Zihni Serdar, Tolga Avcı ile Genel Sekreter Hakan Gürhan katıldı.

Başkan Hacısalihoğlu, projenin, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi yönünde atılmış bir adım olduğunu söyledi.

Başkan Hacısalihoğlu; “Projenin hedefi üretime ve istihdama katkı sağlamaktır”

Protokolün amacının üniversitelerin lisans ve lisansüstü öğrencileri, sanayicileri, girişimcileri ve akademisyenleri, temel bilimler ve mühendislik alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine ve ekonomiye katkıda bulunmak olduğunu kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, “Projenin hedefi somut olarak ortaya çıkmış proje veya projelerin teknoloji tabanlı, yenilikçi, sosyal fayda sağlayabilir, bir işe dönüşmesi ve ticarileşmesi ile bu sayede ekonomiye ve üretime destek vermek ve nitelikli işgücüne istihdam yaratmaktır” dedi.

“Girişimciliği ön plana çıkaracak ve ticarileşebilecek projeler desteklenecektir”

Projenin hedef sektörlerinin elektrik-elektronik, telekomünikasyon-bilişim ve bilgi teknolojileri, mekatronik, sanayi ve üretim teknolojileri ile enerji sektörleri olduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, proje başvurusu ve değerlendirmeye ilişkin şunları söyledi:
“Proje başvurusunda bulunacaklar, bu iş için hazırlanan web sayfasından kayıtlarını yaptıracaklardır. Kayıt edilen projeler, ait oldukları kategori altında en az 3 üyeden oluşan proje danışma kurulu üyelerince değerlendirilecek, değerlendirme bilgisi elektronik ortamda katılımcıya bildirilecektir. İncelenen Projeler teknolojik bir yönü varsa, girişimciliği ön plana çıkaracak bir proje ise ve ticarileşebilecek bir proje ise kurul tarafından değerlendirilecek ve desteklenecektir” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, projeye verdiği destek dolayısıyla Rektör Özen’e teşekkür etti.

Rektör Özen; “Üniversite-sanayi işbirliği zincirine yeni bir halka ilave ediyoruz”

KTÜ Rektörü Özen ise üniversitenin iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları ile verimli bir işbirliğinin geliştirilmesi anlayışında olduğunu söyledi. Projenin üniversite-sanayi işbirliğinde önemli bir aşama olduğunu kaydeden Özen, “Üniversite-sanayi işbirliği zincirine yeni bir halkayı ilave ediyoruz. Bu proje, işbirliğinin en son örneklerinden birisi olacaktır. Bu işbirliği dolayısıyla sayın oda başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rektör yardımcısı Tüysüz de proje ile üniversiteleri bilginin bir ticari veya sanayi ürününe dönüştürüleceği yer olarak gördüklerini ifade ederek protokol ile teknokentlerde daha çok iş yapılmasına da imkan sağlanacağını söyledi.
Konuşmaların ardından “Tut Elimden” isimli projenin protokolü, , TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile KTÜ Rektörü Prof. İbrahim Özen tarafından imzalandı.