ORDU (AA) - Ordu'nun Ünye ilçesine Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmaların tamamlandığı bildirildi.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Organize Sanayi Bölgeleri Yer Seçimi Yönetmeliği'nin 20. maddesi gereği, Ünye'nin Killik mevkisinde 550 dönüm arazi üzerine Organize Sanayi Bölgesi kurulmasının kesinleştirildiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un desteğiyle Organize Sanayi Bölgesi alanının belirlenmesinin ardından ilçe ekonomisinin önemli bir ivme kazanacağını belirten Ergün, şunları kaydetti:

"30 yıldır bir türlü yol kat edilemeyen ve her seferinde önü tıkanan Ünye Organize Sanayi Bölgesi meselesinde nihayet sona yaklaştık. İlçenin makus talihini değiştirecek olan ve 30 yıllık süreç içerisinde her defasında bir şekilde tıkanan Ünye Organize Sanayi Bölgesi'nin tescili Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Bu iş, artık yoluna girdi. İlçemizde 30 yıldır sürünceme halinde devam eden bu sorunu hep beraber çözdük. Bu da bölgemizin en büyük sorunu olan istihdam konusunu çözecek ve bölgemizden il dışına yapılan iş gücü göçünü de engelleyecek. Bu hizmetin, Ünye ekonomisine de büyük katkısı olacaktır. Ünye'ye hizmet etmeye devam edeceğiz."

Valilik kanalıyla Organize Sanayi Bölgesi heyeti oluşturacaklarını anlatan Ergün, "Bu heyet, çalışmalarına en kısa zamanda başlayacak. Yöremizin sabırla beklediği Organize Sanayi Bölgesi konusu artık somut olarak istimlak çalışmalarının başlamasıyla ve yerleşkenin faaliyete geçmesiyle hayat bulacak. Organize Sanayi Bölgesi konusunun bu aşamaya gelmesinde ciddi gayretleri olan Sayın Başbakan Yardımcımız ve Hükümet Sözcümüz Ordu Milletvekilimiz Numan Kurtulmuş ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyorum. İnşallah bu dönemde bu iş bitecek. Diğer hizmetlerimiz devam edecek ve bizler de yöremizin çok önemli bir eksikliğini gidermiş olacağız." diye konuştu.