3 Mart 2020 tarihi itibariyle alınabilecek 22 hisse önerisi Alan Yatırım Kıdemli Analisti Eda Önder Öztürk’ten geldi. 

BU 10 HİSSEYE DİKKAT

Öztürk’e göre 22 hissenin balında sanayi şirketleri var. Öztürk, mevcut koşullarda sanayi şirketlerinin kendilerine özgü hikayeleri ile ön planda yer alabileceğini düşündüğünü belirterek orda vadede endeks için 75.000-79.000 aralığını ön görüyor.

Buna göre, Aselsan, Akbank, Doğuş Otomotiv, Tüpraş, Sabancı Holding, Koç Holding, Şişecam, Soda Sanayi, Torunlar GYO ve Konfrut Gıda hisselerinde pozisyon alınabileceğini tahmin ediliyor.

KUR RİSKİ AZ HİSSELER

Bir diğer tahminde Kapital FX Araştırma Uzmanı Enver Erkan’da geldi. Erkan’a göre küresel faizlerin de risklere değişimlerine göre sert şekilde aşağı inmesinin altında ve emtia grubunda değer kazancının ağırlık kazanmasına neden olduğunu belirtti.

Hisselerde ‘uzun vade için alım fırsatı’ oluştuğunu söyleyen Erkan, geri çekilmelerin görüleceğini tahmin ederek bu kapsamda hisse bazlı hikayeleri olumlu olan senetlerde uzun vadeli pozisyon alınmasını, zirve seviyelerde yeni hisse alımından kaçınılmasını ve döviz kurunun hareketli olacağı bu dönemde kur riskini en az taşıyan hisselerde pozisyon alınmasını tavsiye ediyor.

Orta ve uzun vade için ise yatırımcılar Sabancı Holding, Tüpraş, Koç Holding, İş Bankası, Emlak Konut GYO, Tofaş Otomobil, Ülker Bisküvi, Enka İnşaat ve Coca Cola İçecek