Vadofone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Türkiye’deki pazar paylarının da 2008 yılından bugüne 15 puan arttığını ve yüzde 33’lere geldiğini söyledi.
Türkiye’nin ikinci en büyük uluslararası doğrudan yatırımı olan Vodafone, projelerini ve hedeflerini Bursa’da düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Vodafone’un Bursa’daki ve Türkiye’de ki yatırımları ile iş dünyasına yönelik çözümleri hakkında bilgi veren Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Türkiye’ye 2006 yılında giriş yaptıklarını ve bugüne kadar 12 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi. Aksoy, “Bu kapsamda 2013 yılının kasım ayında dijital dönüşüm hareketini başlattık. Bu hareketle Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik eden marka olmayı hedefliyoruz. Türkiye’deki dijital bağlantılı yaşamı hem bireylere hem de şirketlere ulaştırmak istiyoruz. Dijital bağlantılı bir Türkiye için ise, teknoloji yatırımlarımız var. Teknoloji yatırımları kapsamında da fiber ve baz istasyonları yatırımımız var. Üçüncü alanda ise, Türkiye’nin sosyal gelişimine yaptığımız yatırımlar var. Burada ’Düşler Akademisi’ adındaki organizasyonumuzla engelli vatandaşlarımıza, AÇEV’le ve Milli Eğitim Bakanlığımızla yaptığımız çalışmada ilköğretim çağına gelmemiş çocuklarımıza okul öncesi eğitim vermede yardımcı oluyoruz. Spora ve kültür-sanata da yatırımlarımız var. En çok bilineni Vodafone Arena. Türkiye’nin ilk akıllı stadı, konser ve kültür merkezi olacak” dedi.
Bursa’da 673 kişiye istihdam sağladıklarını dile getiren Aksoy, “Bursa’ya son 4 yıl içerisinde 48 milyon lira üzerinde yatırım yaptık. Bursa bölgesi içerisinde de toplam 230 mağazayla hizmet veriyoruz. Bursa sanayi üzerinde önemi bulunan, kobilerin çok yoğun bulunduğu ve turizm açısından büyük bir şehir. Bizde dijital dönüşüme liderlik edecek marka olma kapsamında yeni bir platform düzenlemeye çalıştık. ‘Yarına Hazırım Platformu’, burada Türkiye’de ki kobilerin dijitalleşmesine öncülük ediyoruz. Bursa da burada çok önemli bir rol oynuyor” şeklinde konuştu.

"4G’Yİ PEK ÇOK ÜLKEDE UYGULUYORUZ"
Vodafone olarak 4G teknolojisini dünyanın pek çok ülkesinde uyguladıklarını dile getiren Aksoy, “Türkiye’de ki abonelerine yurt dışında 4G’yi kullandırabilen tek operatörüz. Pek çok ülkeye 4G’yi tanıtan bir operatörüz. Türkiye’de de bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Öncelikli hazırlığımız fiber hazırlıklar ve baz istasyonları. Burada adil bir yapılanma olduğu zaman yatırımların önü açıldığı zaman, Vodafone, Türkiye’de daha çok gelişim kaydedecektir" ifadelerini kullandı.

"YERLİ ÜRETİMİ DESTEKLİYORUZ"
Türkiye’nin ilk 4G uyumlu yerli telefonunu yaptıklarını belirterek yerli üretime destek verdiklerini vurgulayan Aksoy, “Bu konuda vergiler çok önemli bir rol oynuyor. Vergilerin uygun koşullarda olması durumunda, yerli üretimin teşvik edilmesi durumunda biz de desteklemenin taraftarıyız. Telekom sektörü son yıllarda büyümeye devam eden bir alan. Vodafone Türkiye olarak sektör ortalamasının üzerinde büyüyoruz. Son 5 yıldır her çeyrekte çift haneli sayılarla büyümeye devam ediyoruz. Telekomünikasyon sektörünün de 2015 yılında daha çok büyüyeceğine inanıyoruz" dedi.
Aksoy, Türkiye’de ki pazar paylarının da 2008 yılından bugüne 15 puan arttığını ve yüzde 33’lere geldiğini söyledi.
(İHA)