Trabzon’da yerel marketler dördüncü kez  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası bir araya gelerek gerçekleştirilen toplantılarda  ortaklaşa alınan üç kararın uygulanmasına adım attı. 


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, yerel marketlerin bir süreden beri gerçekleştirdiği ortak irade sonucunda alınan ilk üç kararı uygulama için protokol ve taahhütname imzalandığını söyledi.


Yerel marketlerin çalışma günleri ve saatleri ile ilgili yapılan toplantının ardından TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, alınan üç kararı ve uygulama zamanlarına ilişkin şu açıklamayı yaptı.


“ Hafta içi çalışma saatleri sabah serbest,  akşam 21.00 olarak uygulanacaktır. Pazar günleri marketlerin kapanması için Belediyemizin karar alması beklenecektir. Müşteri servisleri 15 Eylül 2012 tarihinden itibaren kaldırılacaktır. ”


Alınan kararlara toplantıya katılan yerel market temsilcileri imza koyarken, toplantıya katılamayan marketlerin de destek verdiği uygulamalara katıldığı vurgulandı.


Pazar günleri kapatma konusu da önümüzdeki günlerde yapılacak olan çalışmalarda gündeme gelecek ve bunun yanında marketlerin ortak girdilerinde, kümelenme faaliyetleri içerisinde mal alımlarını ve diğer hizmet alımlarını daha uygun hale getirilebilir konusunda geleceğe yönelik bazı adımlar atılacaktır.  Kararların alınmasına, ortak akıl toplantılarına katılan sektöre teşekkür ediyorum. Alınan kararların hayırlı olmasını diliyorum. ”

Toplantıya TTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Öztürk ve Genel Sekreter Hakan Gürhan’ın yanı sıra 12 yerel market temsilcisi Kiler  Market, Ak Gıda, İsmar , Beymar,  İsaoğlu Market , Asya Gıda , İpa Trabzon, Hatipoğlu Gıda, Aymar Gıda, Bizmar Gıda, Tansa, Denge Market toplantıya katıldı. Toplantıya katılamayan marketlerde alınan kararları desteklediklerini belirterek kararlara imza atacaklarını vurguladılar.