Vergi ödemenin bir vatandaşlık görevi olduğuna işaret eden Vali Kızılcık, vergi tahsilatındaki başarının da ülkelerin gelişmişlik düzeyine pozitif yönde katkı sağladığını belirtti. Vergi Dairesi personellerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eden Vali Kızılcık, “Vatandaş olarak ödemekle yükümlü olduğumuz verginin tahsilatı konusunda göstermiş olduğunuz hassasiyetten ötürü sizlere teşekkür ediyorum. Türkiye gelişiyor ve kalkınıyorsa, bunun temel nedeni vergi tahsilatındaki artıştır. Devletimiz vergide adaletin sağlanması için düzenlemeler yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Bu çerçevede sosyal devlet uygulamalarımızı ve altyapı çalışmalarımızı çok daha rahat yapabilmekteyiz. Vergi ödemek bir ödevdir, ancak vergi alınırken de vatandaşı yolunacak kaz gibi görmemek lazım. Mükelleflerimize anlayışlı davrandığınız için teşekkür ediyorum. Vergi mükelleflerimize anlayışlı yaklaşmalıyız ki vergi tahsilatlarımız artsın, ülke olarak daha büyüyelim. Hukuki düzenlemeler ne emrediyorsa onu yapıyoruz. Hukuk dışına kimsenin çıkma hakkı yok” şeklinde konuştu.



Vergi Dairesi Başkan Vekili Yumbul ise, başarılı bir 2011 yılı geçirdiklerini kaydederek, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Vergi haftası etkinlikleri kapsamında yoğun bir şekilde faaliyetlerimiz devam etmektedir. İlçeler ile beraber 360 personelimiz var. Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığı olarak 2011 yılında başarılı bir dönem geçirdik. 2010 takvim yılında tahakkuk tutarımız 1 milyarı aşmıştı. 2011 yılında da tahsilatta 1 milyarı aştık. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor”

Konuşmaların ardından Vergi Dairesi Başkan Vekili Yumbul, Vergi Haftası dolayısıyla Vali Kızılcık’a plaket ve çiçek takdim etti.