İSTANBUL (AA) - VSY Biotechnology, İhracatın Yıldızları/Türkiye'nin Gizli Şampiyonları 2017 yarışmasının "Ar-Ge Merkezi İnovasyon Kategorisi" Türkiye birincisi oldu.

Şirket açıklamasına göre, İhracatın Yıldızları/Türkiye'nin Gizli Şampiyonları 2017 Ödülleri sahiplerini buldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) önderliğinde düzenlenen etkinlikte, VSY Biotechnology Üst Yöneticisi (CEO) Özge Altunbaş Göktekin, "Türkiye'ye Katma Değer Oluşturan Şirketler" kategorisindeki Ar-Ge Merkezi İnovasyon Türkiye Birincilik Ödülü'nü, Dış Ekonomiler İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak'tan aldı.

Ödüle ilişkin değerlendirmelerde bulunan VSY Biotechnology CEO'su Göktekin, Türkiye'nin ihracatına ve Türk ekonomisine katkı sağlayan şirketler kategorisinde böyle bir ödüle layık görülmelerinden dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti.

VSY Biotechnology'nin Türkiye'ye katma değer sağlayacak yenilikçi ürün projeleri geliştirmeye ve üretmeye devam edeceğini belirten Göktekin, yeni projelere ilişkin şu bilgileri verdi:

"30 yenilikçi projeyi daha hayata geçirmeyi planlıyoruz. Miyop, hipermetrop, astigmat gibi göz kusurlarına çözüm sunan trifokal göz içi lenslerin yanı sıra daha birçok yenilikçi ürün ile VSY Biotechnology ihracatını geliştirmeye devam edecek. Plastik cerrahi ve dermokozmetik alanında gençleştirici dolgu ürünleri, kemik eklemlerini ve gözü besleyen yeni ürünler, hibrit kontakt lensler, korneal halkalar, teleskopik göz içi aparatları gibi birçok yeniliği sağlık sektörüyle buluşturacağız ve ihracatımızı yeni ürünlerimiz ile daha da geliştireceğiz."

Açıklamada, VSY Biotechnology'nin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı 161. Ar-Ge Merkezi'nde yaratıcı ürün projeleri ve tasarımları ile geliştirdiği yenilikçi ürünleri sayesinde her yıl ihracatını artırdığı, firmanın inovatif ürünlerini yaklaşık 60 ülkeye ihraç ettiği bildirildi.