YOZGAT (AA) - Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, sosyal sorumluluk projesi kapsamında eğitimden dini hizmetlere, spordan sosyal hayata kadar pek çok alanda önemli katkılar sağladıklarını söyledi.

Coşkun, Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki Yeni Çeltek Agah Efendi Camisi'nde incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, genel müdürlük olarak sosyal projelere destek verdiklerini ifade etti.

"Sosyal sorumluluk projesi kapsamında eğitimden dini hizmetlere, spordan sosyal hayata kadar pek çok alanda önemli katkılar sağlıyoruz. Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü olarak iki cami ve bir okulun tamamlanması için 620 bin lira destek sağladık" diye konuştu.

Sorgun'da 2013 yılında vatandaşlar tarafından temeli atılan Agah Efendi Camisi'ne son dönemde önemli katkılar sağladıklarını kaydeden Coşkun, şöyle devam etti:

"Caminin ramazan ayında ibadete açılması için tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yardımda bulunduk. Yine Sorgun ilçemizde 20 derslikli bir ilk ve ortaokul inşaatı sürüyor ve bu okulumuz da 2016-2017 eğitim öğretim yılında hizmete girecek. Okulumuzun temelini geçtiğimiz yıl atmıştık. Bu yıl ihtiyaç olan 220 bin lirayı son yönetim kurulu toplantımızda çıkardık. İnşallah bir dahaki eğitim yılında eğitime başlayacak."

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği kazada şehit olan Süleyman ve İsmail Çata kardeşlerin ailesinin, devletin ödediği 240 bin lirayı harcamayarak oğullarının adına çifte minareli cami yaptırdığını hatırlatan Coşkun, bu caminin ibadete açılması için de katkıda bulunduklarını söyledi.