Olmayan borcunuzdan masraf alıyor. Bu rakam bankalara göre değişiklik gösteriyor. Bu ücret 25 ve 50 TL arasında değişiyor.
Kredi kartı borçlarımı bitirdim diye sevinip oh çekmeyin. Bankanızın size kötü bir sürprizi var. Şikayet Portalı Şikayetvar’a gelen şikayetlere göre kredi kartı borçlarını ödeyip bankadan borcu yoktur yazısı isteyen müşterilerinden bankalar 50 TL gibi ücret istiyor. Daha önce banka kredi borcu bitenlerden borç yoktur yazısı için ücret alırken şimdi kredi kartı borcu bitenlerden de borç yoktur yazısı için ücret almaya başladı. İşte alınan bu ücreti şikayet eden tüketicilerin şikayetleri şöyle:
BORCUNUZ YOKSA BANKS 50 TL ALIYOR
“Bankaya olan kredi kartı borcumun tamamını ödedim. Müşteri hizmet yetkilisi ile kredi kartıma ait herhangi bir borcunun olup olmadığını sordum ve olmadığını söylediler. Bende kredi kartımı kapattım. Fakat bugün tekrar görüştüğümde benim bir miktar daha borcum olduğunu söylediler. Onu da yatırdım ve gelecekte herhangi bir borcumun olup olmadığını sordum. Borcumun olmadığını söylediler. Kredi kartına herhangi bir borcum olmadığına dair yazı istedim. Bana 50 TL ücreti karşılığında verebileceklerini söylediler.”
OLMAYAN BORCUN MASRAFI OLUR MU?
“2006-2007 yılları arasında kullandığım kredi kartım ödeyemediğim için takibe girmişti. 2008 yılında bu para ödendi. Ancak 4 yıl geçmesine rağmen hiçbir bankadan işlem yaptıramıyorum. Geçen yıl bankaya gittim ve borcum hala var gibi görünüyor dedim. Başka bankalar otomatik olarak görüyor. Bu sorun nasıl çözülecek dedim. Bankaya borcu yoktur yazısı götürün dedi. Karşılığında 50 TL masraf aldılar. Başka bankalarda bu ücret yok. Bankanın kendi kendine aldığı bu kararı nasıl engelleyebiliriz?Bu ücret neyin ücreti? Olamayan borcun masrafı mı olur? Bununla ilgili ne gerekiyorsa yapmaya hazırım.”
TÜKETİCİ TEPKİL
“Kredi kartı borcumu ödedim ve şubeden borcu yoktur yazısı almak istedim benden 50 TL işlem masrafı olarak para aldılar. Bu nasıl uygulamadır? Banka benden genel müdürlükle yazışma parası istedi anlamadığım nokta benim bilgilerim ödemelerim zaten banka kayıtlarında var ve o yazıyı almak için nasıl 50 TL talep eder çağımız teknoloji çağı ama bankada bu teknoloji gelmemiş sanırım genel müdürlükle yazışma için benden nasıl para talep edilir çözemiyorum!”