GİRESUN (AA) - Giresun'daki 15 ziraat odası, fındık üreticilerine yönelik alan bazlı gelir desteğinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür için yerel gazetelere ilan verdi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez 2009 yılında hayata geçirilen alan bazlı gelir desteği ödemesinin, Bakanlar Kurulunda alınan kararla 2016 için de sürdürüleceğini anımsattı.

Karan, Giresun'da fındık üreticilerine yaklaşık 165 milyon lira ödeme yapılacağını ifade ederek, "Bölge çiftçisine 7 yılda milyonlarca lira destek sağlandı. Üreticimiz için adeta can suyu niteliğindeki desteğin devam edecek olması bizleri sevindirdi." dedi.

Çiftçinin bugünlerde büyük mutluluk yaşadığına dikkati çeken Karan, "Biz de üreticilerin temsilcileri olarak, mahalli gazetelere ilan vererek yıllardır istikrarlı şekilde desteğin sürmesini sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve emeği geçenlere teşekkür etmek istedik." diye konuştu.

Karan, Giresun serbest piyasada 2016 ürünü fındığının haftaya 15 liradan başladığını kaydederek, bir süre daha pazardaki fiyatların bu seviyelerde seyretmesini beklediklerini söyledi.

Pazara fazla miktarda ürün inişini beklemediklerini dile getiren Karan, şöyle konuştu:

"Kurban Bayramı ve yeni eğitim öğretim dönemi nedeniyle pazara fındık inişinde biraz artış yaşanmıştı ama bundan sonraki süreçte rekoltenin de azlığını dikkate alırsak pazara yoğun olarak fındık inişi beklemiyoruz. Bu nedenle fiyatların da bir süre 15 lira seviyesinde seyretmesini bekliyoruz. Ekim ayından itibaren fiyatlar rayına oturacak ve gerçek değerini bulacaktır."