GİRESUN (AA) - Giresun'daki 15 Ziraat Odası, fındık üreticilerine ödenen alan bazlı gelir desteğinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür etmek için yerel gazetelere ilan verdi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıldır süren alan bazlı gelir desteği ödemesinin fındık üreticisine adeta "can suyu" olduğunu söyledi.

Bugüne kadar üreticiye 5 milyar liraya yakın alan bazlı gelir desteği ödemesi yapıldığını belirten Karan, 7 yıldır süren uygulamanın üreticiye önemli kaynak oluşturduğunu ifade etti.

Karan, ödemelerin bu yıl 17 Haziran itibarıyla başladığını ve halen sürdüğünü anımsatarak, "Üreticimiz bugünlerde büyük mutluluk yaşıyor. Biz de üreticilerin temsilcileri olarak mahalli gazetelere ilan vererek yıllardır istikrarlı şekilde desteğin sürmesini sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım ve emeği geçenlere teşekkür etmek istedik." dedi.

İlanda ayrıca hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hem de Başbakan Yıldırım'dan desteğin gelecek yıllarda da devam etmesi yönünde taleplerini de ilettiklerini kaydeden Karan, "Fındık üreticilerimiz için önemli gelir kaynağı olan desteğin sürmesini istiyoruz. İlanımızla hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem de Sayın Başbakanımıza teşekkür ederken üreticilerin temsilcileri olarak bu yöndeki talebimizi de iletmek istedik." diye konuştu.