Trabzon’da son günlerin en çok tartışılan konusu olan Trabzon Erzincan demiryolu Rize’ye kaydırıldı iddiaları üzerine 61saat.com İmtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan önemli açıklamalarda bulundu. 


Sosyal Medya’da yayılan Erzurum-Bayburt-Trabzon Rize Demiryolu Kılavuz Planı sonrası Trabzon’da ortalık ayağa kalkmış, Trabzon Erzincan demiryolu Rize’ye kaydırılıyor iddiaları gündeme gelmişti. 
Bu belgenin yayılması ve çıkan haberler üzerine açıklama yapmak zorunda kalan Rize Milletvekili Muhammet Avcı Trabzon basınında çıkan haberlerin spekülatif olduğunu, İyidere Lojistik merkezi için Ulaştırma Bakanlığı bilgisi dahilinde çalışılan bu projenin Trabzon’daki projeyle alakası olmadığını ifade etmişti. 


Fakat konuyla ilgili ne bir Trabzon Milletvekili ne de Trabzonlu Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nda bir açıklama gelmemişti. 


Trabzon’daki Sivil Toplum Kuruluşları’da bu haberler üzerine önemli açıklamalar yaparak Trabzon-Erzincan Demiryolu’nun önemini önceliğini ve gerekliliğini net bir şekilde ortaya koyarak ısrarla yapım ihalesinin gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade ettiler. 
Peki Trabzon-Erzincan demiryolu neden gerekli.
Hangi hatta yapılmalı.

İyidere-Erzurum hattına gerek var mı?
Milletvekilleri ve bakan neden suskun?
Rize-Trabzon arası artan tansiyonun nedeni ne?

Trabzon Erzincan demiryolu gündemde iken İyidere Erzurum’a ihtiyaç var mı.

Erhan Esaspehlivan yetkili makamlarla ve siyasilerle görüşerek akıldaki tüm sorulara Trabzon’da Gündem programında cevap verdi.