Yargıtay, Trabzonspor'un 2013'de İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminin görev süresini uzatan tüzük değişikliğini reddeden yerel mahkeme kararını onadığı basına yansıdı.
Gerçi Yargıtay'ın bu kararına bordo mavili ekibin düzeltme talebi hakkı bulunuyor.
Ancak Yargıtay düzeltme talebine olumsuz yanıt verirse, mevcut yönetimin görev süresinin dolduğuna dair yerel mahkemenin verdiği kararı kesinleşecek ve Trabzonspor 45 gün içinde kongreye gitmesi gerekecek.
Bordo mavililerin karar düzeltme talebi ve Yargıtay'ın bu itiraza cevabı ile süreç nereden baksan  4-5 ayı bulabilir.
Devam edecek bu süreçte, Yargıtay nihai kararını açıkladıktan sonra da karar taraflara tebliğ edilecek. Kulüp bu tebliğ sonrasında 1.5 ay içinde kongre kararı almak zorunda kalacağından etti mi sana 6-7 ay...
Şimdi şöyle bir düşünelim, içinde bulunduğumuz ayı bitirmek üzere olduğumuzdan, Mart ayından sonra 6 ay sayarsak, kongre Eylül ayına denk gelecektir.
Zaten Trabzonspor Olağan Kongresi Aralık ayında yapıldığına göre, 2-3 ay için Olağanüstü kongre yapmak birilerinin nefislerini ve hırslarını memnun eder ama kulübe hiç bir faydası olmayacaktır.
Esasen bunlar nafile gayretlerdir.
Maalesef bazı çevreler yönetimi zor duruma düşürmek için harekete geçti bu negatif davranışlarında kısmen de olsa başarılı! oldular.
Trabzonspor üzerinde tahakküm oluşturmak isteyen kesimlerin dertleri, 'Hacıosmanoğlu yönetimini  görevden düşürebilir miyiz?' Boşuna uğraşmayın.
Bunlar boş, nafile şeyler. Eğer Trabzonspor için üreteceğiniz, yapacağınız bir şey varsa, gelin yarışın içine girin ve bu yarışta yerinizi alın. Yapacağınız bir şey varsa bu.
Trabzonspor parazitlerden arındırılmalı!
Trabzonspor'un mevcut başkanı baskı ve eleştirilere rağmen, “Aralık ayına kadar başarılı olamazsam ve dediklerimi yapamazsam gideceğim” diyor. Bu açık beyan üzerine kongre zamanına kadar beklenilmeliydi. Verilen sözlerin yerine getirilmemesi halinde gereken o zaman yapılmalı şimdi değil. Başarı ve başarısızlık tartışılır ama yolun yarısında erken genel kurul yapmak Trabzonspor'a hiç bir  fayda sağlamayacaktır.
Mevcut yönetimin görev süresinden önce istifa etmesi veya olağanüstü genel kurulda düşürülmesi halinde yanlışlarını ve başarısızlıklarını doğal olarak kabul etmeyeceklerdir. Çünkü " tam da şampiyon olabilecek kadroyu kurmak için önemli transferler yaptık ama bizi engellediler" diyebilirler.
Size sesleniyorum ey asalaklar...
Kulübe ve camiaya zarar veriyorsunuz. Keza karşımızda tüm umudunu mahkeme kararlarına takımın başarısızlığa uğramasına bağlamış bir hastalıklı zihniyet var.
Buralarda bizim, bu kongrelerle neler kaybettiğimiz belli. Bunu hala idrak edememiş zümreler var ne yazık ki...
Hacıosmanoğlu yönetimi seçimden alnının akıyla çıkmıştır. Bu yönetimi beğenmiyor olabiliriz ancak karalamak, bu yönetimin yerine zamansız olarak başka bir yönetimi getirmeye çalışmak, ahmaklık olur.
Trabzonspor olağanüstü kongreler kulübü olmamalı!
Trabzonspor kulübü bazı siyasi partiler gibi kurultaylar yaşanan yer olmamalı. Zamansız bir erken kongre anlayışı Trabzonspor'u haliyle zarara sokacaktır. Nitekim olağan kongre tarihine 9 ay gibi yakın bir zaman kalmışken Trabzonspor yeniden yapılanma içerisine girmişken kongreye zorlamak yanlıştır.
Bordo-mavili kulüpteki yönetim bazında ki gelişmelerden ben de rahatsızım ama dere geçerken at değiştirilmez. 25-26 Mayıs 2013 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da seçimle iş başına gelen  mevcut yönetim ne olursa olsun  görev süresini doldurmalı. Bu hususta geçmişte Sadri Şener yönetimi içinde aynı görüşte olduğuma dair yaptığım açıklamalara bakılabilir. Trabzonspor olağanüstü genel kurullar kulübü olmamalı. Beğenilir veya beğenilmez ama delegenin teveccühü ile iş başına gelen yönetimlere eskiden olduğu gibi saygılı olunmalı.
Ayrıca yönetim kongre kararı alma konusunda direnirse Dernekler Kanunu hükümleri devreye girecek. Yani kulübe kayyum atanacak.
Kayyum kulübü krize sokar
Çünkü kayyumun harcama yetkisi olmayacağı için hem mevcut takım sıkıntı yaşayacak hem de yeni sezonun transfer çalışmaları aksayacak. Dolayısla kulüp, teknik kadro ve futbolcular bu durumdan olumsuz anlamda etkilenebilecektir.
Aynı kentin insanı ve aynı camianın bir  mensubu olarak  yaşanan olumsuz hadiselerden dolayı son derece üzgünüm. Böyle bir tablo Trabzonspor'a yakışmıyor. Umarım son olur ve Trabzonspor bir daha kongre ve tüzük yanlışları ile karşılaşmaz. Asaletine,camiasına ve tüzük kurallarına uygun kongreler yapar.
Herkese iyi haftasonları dileğiyle...