İŞ DÜNYASI DİYOR Kİ;
“ERKEN SEÇİM OLMASIN, HÜKÜMET BİR AN ÖNCE KURULSUN”
Bugünlerde siyasetle yatıp siyasetle kalkıyoruz. Ama unutulmamalıdır ki siyaseti yönetenlerde birer işadamı. 
Bir yandan PKK, bölgenin ve ülkemizin kalkınmasını hedef alan saldırılara devam ederken diğer yandan Türkiye’yi yöneten zatı muhteremler koltuk sevdası içinde oldukça sıkıntı! Çekmektedirler. 
Zalim PKK ise bu fırsattan istifade ederek saldırılarını arttırmakta ve kalleş saldırılar sonucu onlarca canımız almaktadır.  Sebep, “Neden tek başıma iktidar olamadım” kavgası. 
Arkadaşlar Türkiye seçimini yaptı. Ama istediğini halen alamadı. Alan tek kesim ise PKK. PKK hükümet kurulamamasından dolayı meydanı boş buldu ve alçakça saldırılarına devam ediyor. 
Zaman geçiyor, canlarımızla birlikte aklımızı da başımızdan alacak saldırılar karşısında sabrımız taşıyor. 
7 Haziran seçimlerinde sonra 2 aya yakın bir zaman geldi geçti. Sokaktaki vatandaşlarımız kadar iş dünyası da hükümet kurulamamsından dolayı hayli rahatsız.
Önceliğimiz Ekonomi Olmalı
İş dünyası yani ekonomi zor durumda. İş dünyası siyasetle ilgilenmez. Sağı solu belli olmaz. Ama tam kalbindedir. 
Kalbin etrafı ise adeta ateş çemberi. İstesede istemese de ateş; iş dünyasına sıçrıyor. 
Bunun karşısında iş dünyası ne yapıyor?. Üretimi, ihracatı, yeni pazarlar bulup işini nasıl daha geliştirebileceğini araştırıyor. Ama ihracat artmıyor, işsizlerimize de iş lazım. Neticede İş dünyası bekliyor ve ülkemizin beklemeye tahammülü yok. Ekonomi diyor ki. “Erken seçim olmasın bir an önce hükümet kurulsun ki tekerleğin çarkları daha hızlı dönsün”. 
YENİ KOALİSYON ANLAYIŞI
Seçim atmosferinin ne yapıyor.
Seçim öncesinde liderler mitinglerde her türlü argümanı kullanabilir, sertleşebilir. Ama bu sadece bir seçim sürecidir. Sonuçta vatandaş koalisyon istedi. Öyleyse koalisyonu deneyelim. Başbakan da ‘hükümet ortaklığı’ diyor ki, bu da güzel bir söylem. Birlikte iş yapabilme kültürünün ortaya konması açısından yeni bir koalisyon anlayışının bu ülkede başarılması lazım. 
TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL 
Diyelim ki koalisyon kuruldu. O zamanda istikrarlı yönetim lazım. 
Türkiye geçen zamanda hemen hemen her alandan önemli işler başardı. Tek başına yıllardır yönetildi. Yani siyasi istikrar vardı. Ekonomide de kırmızı çizgiler vardır. Biri  “Önce siyasi istikrar” dır. Türkiye bunu başarmıştır. Siyasi istikrar olduğu sürece ekonomimizde gözle görülür bir büyüme trendi yaşamıştır.  Kim hangi siyasi partiyi tutuyorsa tutsun ekonomi; rengini kesinlikle belli etmez. Hatırlayın eskiden, bir söz hükümeti devirirdi. Neden siyasi istikrarımız yoktu. Sık sık yapılan seçimler, 3–5 ayda değişen hükümetler, iç huzursuzluklar, darbeler, muhtıralar gibi. Dolayısıyla ekonomi; önceden işin bir parçası değildi. Şimdi ise işin tam içinde olan iş dünyasına kulak verilmeli.  
VERELİM
Bölgemizde faaliyet gösteren Oda başkanları hükümet kurulması yönünde görüşlerini sizin için yorumladılar. Bakın neler söylediler. 
Trabzon TSO Başkanı Mustafa Suat HACISALİHOĞLU: Dünyada birçok ülke bugün koalisyon hükümetiyle yönetiliyor. Türkiye de bu noktada oldukça tecrübelidir. Türkiye’nin hedefleri için birlikte yürümelidir. Koalisyon ülkenin refahını daha da üst bir düzeye çıkartabilir. Ekonomide genel bir kriz yaşanacağını düşünmüyorum. 
Giresun TSO Başkanı Hasan ÇAKIRMELİKOĞLU: Halk sandıkta koalisyonu seçti ise bu yapılmalıdır. Ortaklık kültürü çoğu ülkede uygulanıyor. Türkiye’de de artık uygulanmalıdır. 
Rize TSO Başkanı Şaban Aziz KARAMEHMETOĞLU: Koalisyon kararı Türkiye için iyi olmamıştır. Ülkeyi iyi günler beklemiyor. Demokratik bir seçim yaşandı. Ekonomimiz yoluna girmek için üstün akıl yönetiminin devreye girmesini bekliyoruz. 
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail AKÇAY: Türkiye 7 Haziran seçimlerinde tercihini yapmıştır.  Ama aradan geçen zaman boşuna olmuştur. Ülkemizin istikrarlı bir ekonomiye kavuşması için hükümetin bir an önce kurulması en büyük beklentimizdir.
Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim YUMAK: Toplum bu şekilde iradesini ortaya koydu ve koalisyon dedi. Hükümet bir an önce kurulup, programını açıklayıp ekonomiye odaklanması ve yapısal reformları yerine getirmesi gerekir. Ülkemizde yapılması gereken çok şeyler var. Zaman kaybetmeden bu süreci tamamlamamız lazım. Çünkü artık uzlaşı devri.
Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Metin KARA: Şimdi hepimize çok büyük sorumluluklar düşüyor. Türkiye’nin geriye dönme şansı yok. İstikrar huzur ve kalkınma için uzlaşma ortamına ihtiyaç var. Toplumun her kesiminden beklentilerine siyasi partiler duyarsız kalmamalı.
ERKEN SEÇİM İSTENMİYOR
İş dünyası, ortada böyle bir siyasi tavır varken “Erken Seçim İstemiyor”. Gerekçe olarak “ Zaman Kaybı” gösteriliyor.  Beklemek demek iş dünyası için yatırımları ertelemek, pazarlıkları ötelemek anlamına gelmek demektir.
Son söz. 
Hükümetin bir an önce kurulması Türkiye’nin dünyaya gösterebileceği ortak aklın gücü olacaktır.