Teknede düğün nasıl yapılır? konusu, evlenmek isteyen çiftlerin en çok araştırdıkları konulardan birisi olmaktadır. Özellikle son yıllarda tekne ile yapılan düğün organizasyonları en çok tercih edilen düğün seçeneklerinden birisi haline gelmiş bulunmaktadır. Teknede yapılan düğünler sayesinde evlenecek olan çiftler ve davetliler unutulmayacak anlar geçirebilmektedirler.

Tekne düğünleri ise İstanbul Boğazı’nda yapılmakta olup, bu düğünlere ek olarak yapılan boğaz turu da, bu törene ayrı bir hava katmaktadır. En popüler düğün seçeneklerinden birisi olan teknede düğün organizasyonu paketler haline gayet ekonomik fiyatlarla alınabilmektedir. Teknede düğün paketlerinde her şey dahil olmak üzere yemek menüleri, müzik ve eğlence gösterileri, tekne süslemeleri ve daha birçok hizmet yer almaktadır.

Teknede Düğün Özellikleri Nelerdir?

Teknede yapılan düğün organizasyonları ile yapılan düğünler yorulmaya gerek kalmadan paketler halinde temin edilebilmektedir. Bu düğün organizasyonunda kullanılan tekneler ise gezi tekneleri, yatlar ya da daha lüks özelliklere sahip olan tekneler olabilmektedir. Düğün sahipleri bu organizasyon dahilinde istedikleri tekneyi seçebilmektedir.

Teknede düğün organizasyonlarında davetli sayıları ise 50, 100, 150, 200, 250, 300, 350, 400, 450 ya da 500 olabilmektedir. Düğün sahiplerinin isteklerine bağlı olarak daha kalabalık davetli sayısına uygun olan tekne düğünü organizasyonları düzenlenebilmektedir. Teknede yapılan bu düğünler kapalı, açık havada ya da yarı kapalı olarak olabilmektedir.

Tekne düğünleri yemekli, yemeksiz, kokteyl ya da sadece tekne kiralayarak olabilmektedir. Sadece tekne kiralanmak suretiyle yapılan düğünlerde ki ikramları ve diğer hizmetleri ise düğün sahipleri kendileri karşılamaktadır.

Teknede Düğün Fiyatları Nedir?

Teknede düzenlenen düğün organizasyonlarında, teknede düğün fiyatları öncelikle tercih edilen teknenin özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Bununla beraber düğüne katılacak olan davetli sayısı, tercih edilen yemek ve ikram menüsü, teknenin kalkış ve varış noktaları da düğün fiyatlarının belirlenmesinde etkili olmaktadır.

Teknede düğün fiyatı belirlenmesinde istenilen konseptlere yapılan düzenlemeler de, fiyatlara ek olarak yansıtılabilmektedir. Her şey dahil olan verilen teknede düğün hizmeti dahilinde yemekli olan düğünlerin fiyatları daha yüksek olmaktadır. Kokteyl olarak düzenlenen teknede düğünler ise daha ucuz fiyatlarda olmaktadır.

Teknede Düğün Organizasyonu

Tekne ile yapılan düğünler, İstanbul Boğazı’nda yapılmaktadır. Ek olarak düğün süresince boğazda yer alan tarihi yapılar ve evlerde yakından izlenebilmektedir. Teknede düzenlenen düğün organizasyonları genel olarak düğün sezonu olarak nitelendirilen yaz aylarında, yani Nisan ve Ekim ayları arasında yapılmaktadır.

En sevilen düğün seçeneklerinden birisi olan teknede düğün organizasyonu gece ya da gündüz saatlerinde yapılabilmektedir. Gündüz yapılan teknede düğün saatleri genel olarak ve düğün sahiplerinin de isteğine bağlı olarak 12.00 ile 19.00 saatleri arasında düzenlenmektedir. Gece olan düğünler ise akşam saat 19.00’da başlamakta ve gece yarısı saat 01.00’e kadar sürmektedir. teknede yapılan düğünlerin süreleri ise 2, 3, 4, 5, 6 ya da 7 saat sürebilmektedir.

Deniz üzerinde ve açık havada yapılan boğazda tekne organizasyonlarında, hazırlanan yemek menüleri ise profesyonel olan mutfak ekibi tarafından özenle hazırlanmaktadır. Yemek menülerinde yer alan ana yemek davetlilerin isteğine bağlı olarak tavuk, et ya da köfte çeşitlerini içermektedir.

Yemek menülerinin hepsinde ise zengin meze çeşitleri, mevsim meyveleri, giriş kokteyli, alkollü ya da alkolsüz içecek çeşitleri, salata çeşitleri ve düğün pastası bulunmaktadır. Teknelerin kalkış ve varış noktaları ise düğün sahiplerinin isteklerine göre ve belirli noktalar olmak şartı ile düzenlenebilmektedir. Buna bağlı olarak Kadıköy, Beşiktaş, Kabataş, Üsküdar ve Ortaköy belli başlı tekne kalkış ve varış noktaları olmaktadır.