Başarılı futbolcu Baran Yılmaz 2006 yılının Eylül ayının 6’sında dünyaya gelmiştir. Baba tarafı aslen Kırşehirli, anne tarafı ise Kırklarelilidir. Küçük yaşlardan beri oynadığı futbolu şu sıralar profesyonel olarak oynamakta ve hayalinin ise futbolda büyük başarılar elde etmek istediğini söylemiştir. Oynadığı takımlar arasında U10 Msv Duisburg ve U11- U12 Rot Weis Oberhausen bulunmaktadır.

Kendisinin idolü olan ve beğenerek takip ettiği ve hayran olduğu futbolcunun Ronaldo olduğunu söyleyen  sol ayak, ilerde onun gibi olmak istediğini belirtiyor. Futbolcu Baran Yılmaz, genç yaşına rağmen birçok rakibinden neden daha fazla öne çıktığını “Aslında küçük yaşlardan bu yana futbol ile iç içe oldum. Bu iş benim için bir hayat tarzına dönüştü. Futbol oynamayı çok seviyorum ama bu işi ciddiye de alıyorum. Başarılı olmak benim için ilk hedef. Bu sebep ile sıkı bir antrenman yapıyorum. Benim için disiplin ve azim başarılı olmak için ilk sırada geliyor. Bu yüzden disiplinli bir çalışma yürütüyorum.” Diyerek kendi sözleri ile açıkladı.

Hedeflerinin yüksek olduğunu belirten Genç, sol ayak, Baran Yılmaz,  “Türkiye’deki futbolun sıkı bir takipçisiyim. Severek takip ediyorum Türk futbolundaki gelişmeleri ve başarıları. Özellikle Sivas ve Trabzon’un UEFA Konferans Ligi’ndeki başarılı performansları beni çok etkiledi. Hem Avrupa’da hem de Türkiye’de çok başarılı bulduğum ve ileride oynamak isteyeceğim takımlar var. Bu hedefim için de çok çalışıyorum.” Şeklindeki sözleri ile eğer gerekli şartlar sağlanırsa; Türkiye’deki futbol takımlarında oynayabileceğinin de ipucunu verdi.

Baran Yılmaz, sözleşmesinin devam ettiği  KFC Uerdingen Krefeld takımında orta saha mevkiinde top koşturuyor. Taraftarların, takım arkadaşlarının ve yönetimim çok değer verdiği futbolcu yeşil sahalarda idolü Ronaldo kadar başarılı olacağına inanıyor. İnanmak başarmanın yarısıdır” diyen Baran Yılmaz, “Sadece inanmakla olmaz! Benim görüşüme göre; hedefe ulaşmak için gereken tüm çalışmaları azimle ve kararlılıkla yerine getirmek gerekir.” Diyerek çocuklara ve ilk gençlik çağında olan futbolcu adaylarına da tavsiyelerde bulundu.