Et yiyen bitkiye karpuz ve sushi dahil her şeyi yediren adam bunlardan ilginç bir video oluşturdu.

Et yiyen bitkilerin özellikleri incelendiğinde bu bitkilerin genellikle besin bakımından fakir olan topraklarda yaşadığı görülmektedir. Yaşadıkları ortamda bulamadıkları azotu, yakaladıkları böceklerin proteinlerini sindirerek kullanırlar. Böcekle avlanmadıkları dönemlerde de gelişebilmektedirler. Ancak böcekle avlanarak beslendikleri zamanlar düşünüldüğünde gelişimlerinin son derece yavaş olduğu bilinmelidir. Ayrıca et yiyen bitkilerin bu hareketleri kesinlikle bilinçli değildir. Tamamen yaşamlarını sürdürebilmek için hayat kaynağı olarak et ile beslenmektedirler. Günümüzde et yiyen bitkilerin 600 çeşidi bulunmaktadır.

Sinek Kapan Bitkisi

Sinek Kapan bitkisi et yiyen bitkiler arasında en çok bilinen bitkidir. Yapraklarının en büyük özelliği saniyenin onda biri hızda açılıp kapanabilmesidir. Çanağa benzer yapraklara sahip olan Sinek Kapan’ın kokusu son derece cazibelidir.

Yapraklarının yüzeyinde tüyler bulunmaktadır ve canlı yapraklarının üzerine konduğu anda hızla kapanarak içerisine hapseder. Bilim adamlarının dahi sırrını çözemedikleri bu bitkinin saniyede 200 defa kanat çırpabilen ve kaslı bir yapıya sahip olmamasına karşılık böcekleri içerisine nasıl hapsedebildiği çözülememiştir.