Keşke üç günde bir Trabzonspor maçı olsa da araya başka konular almak mecburiyetinde olmasam.

Oğlum sen ne anlarsın siyasetten,sen ne anlarsın ekonomiden deyip yazmış olduğum spor yazıları içine beni hapsetmeye çalışan bir grup var ki zannedersin kendileri en büyük üniversitelerden mezun olmuşlar.. 

Size yemin ediyorum beni cesaretlendiren ve biraz da ateşleyen asıl şey bizi yönettiğini düşünen siyasetin,ekonominin başında olanlar..

Muhtarlık bile yapamayacak zenginlerin sistemi bu ne yazık ki..ve bu sistem oldukça yazacak çok malzeme çıkar bize.

Ekonomi yazarı değilim ben..Şimdiye kadar bloomberg kanalını toplasan beş dakika bile seyretmemişimdir.Elime bir finans dergisi alıp sayfalarını karıştırmamışdır..

Benim bildiğim ekonomi gidip yurt dışında brifing verip bazı finans çevreleri ile konuşmaya, memlekete yatırım çekmeye yetmez ama ülkenin %90 ı benim ne konuştuğumu anlar.. 

Haa.. işine gelir gelmez o başka bir konu ama görmediğimizi yazacak kadar da ciğersiz değiliz çok şükür..

Ben cebinde ki parasına göre günü,haftayı ve ay sonunu takip edebilen ve çok iyi analiz edebilen bir vatandaş olarak,görmek istemeyenlere kendimce bir şeyler göstermeye çalışıyorum.

Aldığım maaş budur dedikten sonra "onu bile alamayan var" diyenlerden değilim..

Koyuyorum cebime 200 TL ve giriyorum markete mesela..Bu alışverişim ile bir önce ki alışverişim arasında ki farkı farkedemiyorsam benim için paranın da değeri yoktur hayat koşullarının da..

“Ben hep 50 TL’lik benzin alıyorum” deseydim şimdiye kadar çoktan kabullenmiştim gidişatı.

Maaşımız kesilen vergilerle geri geri giderken ve krizi fırsata çevirenler sayesinde alış gücümüz yarı yarıya düşmüşken Ekonomiden anlamamak kör ve sağır olmakla eş değer bence.

İşte görüyorsunuz yazmaktan hoşlandığım ama yazdıktan sonra ister istemez eş dost ile papaz olduğum konulardan biri de bu.Bakın papaz lafı geçti cümlenin içinde ve göndermeler yaptığımı zannedip okumayı bırakacak olan fanatik sevdiklerim bile var..

Yok abi,

Ben bu papaz konusuna girmeyeceğim.. 

Olan olmuş,atı alan Atlas Okyanus'unu geçmiş.

Okuduğunuz bu satırlar sizin kafanız da benim görmenizi istediğim yerlere çıkmıyor olabilir ama en azından ben bunun için uğraşıyorum. 

Milletin üzerinden geçinmeyi ve bu geçinmeyi abartıp asgari ücretlere bile göz dikenleri gördükçe de yazmaya devam edeceğim.

Belki yine bir siyasi yazı için de bahsedeceğim belki spor yazılarımın içine bir yere gizleyeceğim.

Ama bahsedeceğim..

Cumhurbaşkanımız ne demişti, 

Bir mıh bir nal kurtarır;

Bir nal bir at kurtarır;

Bir at bir komutanı kurtarır;

Bir komutan bir orduyu kurtarır;

Bir ordu bir milleti kurtarır;

Bu "fakir kardeşiniz" de dili döndüğünce sizlere sokaklardan bilgiler vermeye devam edecek.

Ekonomik dar boğazı sadece dış güçlere bağlayıp vicdanlarınızı rahatlatmanıza müsade etmeyeceğim..

Üzgünüm.