Trabzonspor’da son dönemde yaşanan gelişmeler 61saat TV’de yayınlanan Spor Saati programında ele alındı. Programda spor yorumcuları Hasan Tüncel ve Serkan Genç, bordo-mavili kulüpteki son durumu ve özellikle transfer sürecinde teknik direktör Fatih Tekke’nin rolünü değerlendirdi.
Programda, Tekke’nin transfer sürecinde aktif olması ve oyuncular için talep edilen bonservis bedelleri konusunda söz sahibi olması dikkat çeken başlıklar arasında yer aldı.
“Fatih Tekke rakamlar konusunda hassas”
Programda konuşan Serkan Genç, Fatih Tekke’nin transfer sürecinde özellikle mali konulara dikkat ettiğini ifade etti.
Genç, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Fatih Tekke’nin transfer noktasında oyuncuların takıma katılması konusunda rakamlar üzerinden çok hassas olduğunu gördük. ‘5 milyon Euro mu? Ben veremem’ yaklaşımı var. Fatih Tekke Trabzonspor’un kendisi. Gerçekten bir yönetici gibi kulübün menfaatlerini düşünerek hareket ediyor. Sadece oyuncunun iyi ya da kaliteli olması yetmiyor. Ekonomisi, karakteri gibi birçok argüman düşünülerek hareket ediliyor.”
“Trabzonspor ile özdeşleşmiş isimler”
Programda Fatih Tekke’nin transfer sürecinde bu kadar aktif olmasının doğru olup olmadığı da tartışıldı.
Hasan Tüncel’in bu konudaki sorusuna yanıt veren Serkan Genç, Trabzonspor ile özdeşleşmiş teknik adamların kulübe farklı bir bakış açısıyla yaklaştığını belirtti.
Genç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“”Biz hocamıza güveniyoruz, tamam doğru, gelsin 5 milyon, 3 milyon”… Ama sezon sonuna bakıyorsun maaş ödeyemiyorsun. Fatih Tekke ve Şenol Güneş gibi isimler Trabzonspor ile özdeşleşmiş isimler. Bunların Trabzonspor’a bakışı farklı oluyor. Bu açıdan transferin içinde olmalarını ve kulübün menfaatlerini düşünmelerini anlayabilirim.”





