Trabzonspor’da yaşananların hiçbir kabul edilir yanı yok!

Bordo-Mavili kulübün ekonomik darboğazda olmasına karşın yapılan onca transfer ve edilen sonuçların elbette bir bedeli olacaktı. İlk olarak Ersun Yanal’ın bileti kesildi. Bana kalırsa Trabzonspor’da yapılması gereken yönetimin kongre kararı almasıydı!

Lakin belli ki ‘kongre kararı almak’ gündemde değil. Öyleyse elimizde ‘yeni bir antrenör ile yola devam etme’ şıkkı kalıyor. Peki bu antrenör kim olmalı?.. İsteyen kabul etsin, isteyen etmesin: Trabzonspor kaliteli bir kadroya sahip. Burak gibi bir golcü, Sosa gibi bir pas ustası, Castillo gibi bir top cambazı, tüm hatalarına rağmen Onur gibi bir kaleci, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir gibi dünyanın göz diktiği genç yetenekler bu kadroda yer alıyor.

O ki ‘feda’ demeyeceğiz, o ki ‘borçsuz Trabzonspor’ için sahaya çıkmayacağız, o ki ‘bu kadro ile yola devam’ edeceğiz, öyleyse yapılması gereken bu takımdan en iyi verimi alacak ismi takımın başına getirmektir. Sözü uzatmayı sevmiyorum. Bugünkü konjektürde bu isim Fatih Terim’in ta kendisidir. Alternatifi de Mustafa Denizli’dir.

Yazılıp çizilen isimlere bakıyorum da, eğer o isimlerden biri takımın başına geçecek olursa, çok büyük paralara kurulan bu kadroda heder olacaktır. Trabzonspor’a yazık etmeyim, ya feda sezonlarını başlatın (ki mevcut yönetim bu işi başaramaz) ya da Terim’i getirin.